Συνεχίζεται η μάχη με την φωτιά στον Ασπρόπυργο και η κατάσταση είναι πλέον καλύτερη μολονότι δεν έχει σβήσει.

Η φωτιά, που ξεκίνησε χθες Δευτέρα το βράδυ, – πιθανότατα από κεραυνό – στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, είχε μεγάλη ένταση καθώς καίγονταν πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων.

Η ατμόσφαιρα στην οποία απελευθερώνονται από χθες το βράδυ πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ιδιαίτερα αποπνικτική κι αυτό αποτελεί το πρωί της Τρίτης τη μεγαλύτερη ανησυχία των Αρχών.

Η φωτιά έκαιγε σε τρία-τέσσερα στρέμματα του υπαίθριου χώρου, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μπήκε και στο εσωτερικό του εργοστασίου με την ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική.

Το πρωί ωστόσο της Τρίτης, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να θέσουν την πυρκαγιά σε ύφεση.

«Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από ότι το βράδυ, η φωτιά έχει περιοριστεί σε αποθήκες και δεν έχει επηρεάσει τη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου, έχει κάψει περισσότερες από τρεις αποθήκες» δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς, η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα για έκλυση επικίνδυνων καπνών από την φωτιά στον Ασπρόπυργο στο εργοστάσιο με τα πλαστικά, σε ακτίνα 4 χλμ. από το σημείο.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς και αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Η κατάσταση πάντως παραμένει επικίνδυνη λόγω των εύφλεκτων υλικών καθώς κι ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε βιομηχανική περιοχή.

Λόγω της πυρκαγιάς είχε γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα σχολεία στην περιοχή θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ασπρόπυργος: Φωτογραφίες και βίντεο από την φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά