Yπό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης (9/7) κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς, στο Μενίδι.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε γρήγορα και σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και αποθήκες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση με τα χαρτικά κάηκε ολοσχερώς ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει.

Φωτιά στo Μενίδι: Δύο μηνύματα από το 112

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχείρησαν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

«Η φωτιά μπήκε μέσα σε ένα εργοστάσιο χάρτου, έκαψε τον εξωτερικό περίβολο, αντικείμενα τα οποία ήταν αποθηκευμένα, μπήκε στο εσωτερικό και όπως καταλαβαίνουμε από τη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες έκαψε τα πάντα και στο εσωτερικό υπήρχε η ιδιαίτερη καύσιμη ύλη στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τους αρμοδίους χρειάζονται ακόμη αρκετές ώρες και πάρα πολλοί τόνοι νερό προκειμένου να μπορέσουν να σβήσουν τη συγκεκριμένη φωτιά» ανέφερε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Kώστας Παπαδόπουλος.

Τα πυροσβεστικά οχήματα με κανόνια νερού επιχείρησαν να ρίξουν εντός του εργοστασίου χαρτικών, καθώς ήταν δύσκολο και επικίνδυνο ακόμα και για τη στατικότητα να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μπουν μέσα. Ο καπνός που κατέκλυσε την περιοχή, είναι ιδιαίτερα τοξικός και λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρθηκε σε μεγάλη απόσταση, γι’ αυτό και δόθηκε εντολή στους κατοίκους της περιοχής αν χρειαστεί να μετακινηθούν.

Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Διαβάστε ακόμη