Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τα ξημερώματα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που μαζί με ακόμη 11 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο νησί της Ύδρας τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου.

Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση.

Συγκεκριμένα, στους επτά επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και στους άλλους τέσσερις εγγύηση 20. 000 ευρώ. Επίσης τους απαγορεύτηκε η έξοδό τους από τη χώρα και τους επιβλήθηκε η εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή Πειραιά. Τελούσαν υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από τις διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε ένα νέο στοιχείο σχετικά με την υπόθεση. Βρέθηκε ένα μπουκαλάκι νερό στην παραλία και διενεργείται έλεγχος επί της ακτής.

Φωτιά στην Ύδρα: Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤΝews, η διαδικασία ήταν μαραθώνια και είχε ξεκινήσει από τις 8 το πρωί της Τετάρτης (26/6). Ένας ένας πέρασαν ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Πρώτος απολογήθηκε ο πλοίαρχος της θαλαμηγού, ο οποίος, όπως και όλοι βέβαια, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό και δεν ευθύνονται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ύδρα.

Ο καπετάνιος υποστηρίζει ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά μέσα από τη θαλαμηγό, ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει προσπαθώντας να βοηθήσει και πως ακολουθήθηκε το πρόγραμμα των πελατών από το Καζακστάν, το οποίο δεν περιείχε πάρτι και δεν ευσταθεί καμία κατηγορία από αυτές που τους αποδίδονται.

Σημειώνεται ότι η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο, μια κατηγορία που φέρνει ποινή έως και 20 χρόνων φυλάκισης.

Διαβάστε ακόμη