Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Ανατολική Μάνη εδώ και τρεις ημέρες.

Εντολή εκκένωσης των περιοχών Μαυροβούνι και Βαθύ, στο Γύθειο, έχουν δώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς φωτιά στην Ανατολική Μάνη καίει ανεξέλεγκτα.

Παράλληλα, έχει ειδοποιηθεί το τοπικό Λιμεναρχείο να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν κάτοικοι από θαλάσσης σε ασφαλή σημεία.

gytheio__1_

Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλώβισμού δέκα ατόμων από την παραλία Βαθύ Γυθείου, με σκάφος του Λιμενικού να έχει αναλάβει να τους οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έχουν εκκενωθεί περίπου 15 οικισμοί.

Από τις πιο σοβαρές που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, όπως σημείωσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς στην επίσημη ενημέρωση για τις φωτιές. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Γύθειο, το οποίο έχει πνιγεί στους καπνούς με την Αστυνομία και την Τροχαία να προσπαθούν να συντονίσουν την κίνηση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι.

Οι πολίτες οδηγούνται προς την Σκάλα Λακωνίας, με την κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη αφού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ανέφερε στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης». Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Θεόδωρος Βερούτης είπε ότι, «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου». Επίσης, είπε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».

Σπάρτη: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Λακωνία

Από το πρωί ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιοχές Καστάνια και Καρυούπολη, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και στα δύο σημεία επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.