Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φωτιά που ξέσπασε σε εξοχική κατοικία που φιλοξενούσε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το BBC, περίπου 80 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες στο σπίτι που βρίσκεται στην κοινότητα Wintzenheim στα βορειοανατολικά της χώρας, αφού κλήθηκαν στο σημείο στις 6.30 το πρωί της Τετάρτης.

Ένα ακόμη άτομο που αγνοείται, πιστεύεται ότι είναι νεκρό, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο βρετανικό δίκτυο.

Δεκαεφτά άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί νωρίτερα από το φλεγόμενο κτίριο, με έναν από αυτούς να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το BBC, η συγκεκριμένη αγροικία χρησιμοποιείται από δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν ανθρώπους με αναπηρία. Ένα από τα γκρουπ που παραθέριζαν στο σπίτι κατάγεται από την πόλη Νανσί στην ανατολική Γαλλία.

Ο Κριστόν Μαρό, αξιωματούχος του νομού Κάτω Ρήνου, εξήγησε ότι τα άτομα που βρίσκονταν στο ισόγειο του σπιτιού μπόρεσαν να το εγκαταλείψουν γρήγορα, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη με όσους βρίσκονταν στους πάνω ορόφους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε με δήλωσή του τη θλίψη του για την «τραγωδία» και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την γρήγορη ανταπόκρισή τους.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα προς το παρόν. Πυροσβέστες δήλωσαν ότι οι φλόγες είχαν επεκταθεί στα 2/3 του τριώροφου κτιρίου (που στο παρελθόν υπήρξε αχυρώνας) προτού τελικά καταφέρουν να τις θέσουν υπό έλεγχο.