(upd) Το πύρινο μέτωπο, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης από τη Φυλή, κοντά στη Μονή Κλειστών, έχει επεκταθεί και πλέον καίει πάνω από το Μενίδι, «σκαρφαλώνοντας» στην πλαγιά της Πάρνηθας.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει λίγο, αλλά η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη για τον περιορισμό της.

Εκκενώνονται και άλλες περιοχές λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην Φυλή, από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης.

Στα σόσιαλ, κάτοικοι κυρίως από την περιοχή του Μενιδίου έχουν αναρτήσει φωτογραφίες από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους όπου φαίνονται οι φλόγες και οι πυκνοί καπνοί στους πρόποδες, ενώ στο πέρασμά της έχει ήδη κάψει σπίτια και αυτοκίνητα.

Δείτε τα βίντεο του Radar.gr:

 

Ηδη έχει ξεκινήσει διαδικασία εκκένωσης μετά από μήνυμα του 112 σε Άνω Λιόσια και οικισμούς Γεννηματά και Κανάλα, με τους κατοίκους να καλούνται να κινηθούν νότια.

Στην Χασιά έχουν καεί ήδη σπίτια σε ψηλά σημεία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους κοντά στο στρατόπεδο Καποτά.

Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς έχουν ριχτεί 164 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 υδροφόρες, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις έξι αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κυρίως στη λεωφόρο Φυλής και την 25ης Μαρτίου.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής στο βίντεο του CNN στη Φυλή το δάσος έχει καεί ολοκληρωτικά και τίποτα δεν θυμίζει το δάσος που υπήρχε εκεί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα πύρινα μέτωπα έχουν οδηγήσει και στη λήψη μέτρων από την Τροχαία, που έχει σταματήσει την κυκλοφορία σε συγκεκριμένους δρόμους με στόχο τόσο την προστασία των πολιτών, όσο και την παροχή ευχέρειας κινήσεων στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Εκτός από τη διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της Αττικής Οδού από την περιφερειακή Αιγάλεω ως τα διόδια της Ελευσίνας, και στα δύο ρεύματα, αρκετοί δρόμοι ακόμα έχουν κλείσει λόγω της φωτιάς στη Φυλή.

Συγκεκριμένα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα, από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασύβουλου, από τη συμβολή της Λεωφόρου Φυλής και Θρασύβουλου, από τη συμβολή της Λεωφόρου Φυλής με την περιφερειακή Αγίου Κυπριανού, στην πλατεία Φυλής, στο ύψος της «Toyota» στον Λόφο Κυρίλλου, στο ύψος του εστιατορίου «Χρυσό Βαρέλι» και στη συμβολή της Λεωφόρου Φυλής με την οδό Σκαλκώτα.

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αγίου Διονυσίου από το ύψος του στρατοπέδου Καποτά, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Ντάρδιζας και από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μενίδι.

Διαβάστε ακόμη: