Αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη για δεύτερο 24ωρο η Αττική, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8), ενώ τη νύχτα εντοπίστηκε μέσα σε κτίσμα στο πάτημα Χαλανδρίου απανθρακωμένο πτώμα, που ανήκει σε γυναίκα.

Στα μέτωπα των πυρκαγιών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη και δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο.

Φωτιά στην Αττική: Πού έχει διάσπαρτες εστίες

Οι άνεμοι είναι πιο αδύναμοι σε σχέση με χθες, όμως οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες εστίες:

  • στον Μαραθώνα,
  • στη Νέα Μάκρη,
  • στο Άνω Σούλι,
  • αλλά και στον Βαρνάβα και
  • στην Πεντέλη.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς με πιο έντονο το πρόβλημα στη Νέα Μάκρη όπου οι φλόγες έφτασαν κοντά στα πρώτα σπίτια στον οικισμό Ερυθρός.

Λίγα λεπτά μετά τις πέντε τα ξημερώματα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό μέσω Λεωφόρο Μαραθώνος προς Ραφήνα, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις από αέρος με ρίψεις νερού από δύο αεροσκάφη.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική λόγω των καπνών.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι άνεμοι περίπου στις 2 τη νύχτα φούντωσαν δύο εστίες σε δύσβατο σημείο, οι οποίες μέχρις τις 4 το πρωί είχαν ενωθεί και άρχισαν να κατεβαίνουν προς τα σπίτια, όπου οι φλόγες έφτασαν στις παρυφές κάποιων ιδιοκτησιών.

«Η περιοχή εχει εκκενωθεί από ηλικιωμένους παιδιά. Εχουμε μείνει εδω λίγοι, όσοι μπορούμε. Ήταν πάρα πολύ μεγάλη η φωτιά» είπε στον ρεπόρτερ του ΕΡΤNews.

Φωτιά στην Αττική: Ποια είναι η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή

Οι πυροσβέστες εντόπισαν εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης που κάηκε, στο Πάτημα Χαλανδρίου, πιο συγκεκριμένα στην οδό Στρατονίκης, απανθρακωμένο πτώμα, που ανήκει σε γυναίκα περίπου 60 ετών.

Η άτυχη γυναίκα την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν εντός του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται βιοτεχνία, και δεν πρόλαβε να βγει εγκαίρως.

Στη Νέα Πεντέλη, κάηκε ολοσχερώς το κλειστό γήπεδο και το δημοτικό σχολείο, ενώ ζημιές υπέστη και το γενικό λύκειο της περιοχής. Η φωτιά πέρασε μέσα από τον αστικό ιστό και προκάλεσε καταστροφές.

Διαβάστε ακόμη: