Την κινητοποίηση και του στρατού προκάλεσε η φωτιά στη Θάσο, καθώς στρατιωτικό κονβόι έφτασε στο νησί, για την ενίσχυση της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε από το βράδυ της Τετάρτης πάνω από το χωριό Ποταμιά.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή, κάτι που δυσκολεύει τις προσπάθειες προσέγγισης από τις επίγειες δυνάμεις. Για τον σκοπό αυτό, στο σημείο βρίσκονται οχήματα του στρατού, ειδικές δυνάμεις και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, στη φωτιά στη Θάσο επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετέβησαν στο νησί από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Φωτιά στη Θάσο: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς- Στρατιωτικό κονβόι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Φωτιά στη Θάσο: Καλύτερη η κατάσταση με τους ανέμους

Αισιόδοξος για την κατάσβεση είναι ο διευθυντής Δασών του νομού Καβάλας Ιωάννης Καπετάνγιαννης, που ανέφερε στο ThessToday.gr: «Εκτιμώ ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Έχουν έρθει αρκετά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. Το θέμα έγκειται στη σωστή διαχείριση όλων αυτών των δυνάμεων. Υπάρχει πρόσβαση οχημάτων. Έχουν διασκορπιστεί στις εστίες της φωτιάς και ενεργούν. Βοηθά ότι δεν πνέουν άνεμοι στην περιοχή».

Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά το δάσος. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και τους τουρίστες αυτή τη στιγμή. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά απαιτείται σωστή διαχείριση όλων των μέσων κατάσβεσης. Ενεργεί και ένα ελικόπτερο Σινούκ» πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή τα εναέρια μέσα, ελικόπτερα και καναντέρ συνεχίζουν τις ρίψεις νερού τόσο στον πυρήνα της φωτιάς όσο και στις διάσπαρτες εστίες που έχουν δημιουργηθεί.