Φωτιά ξέσπασε, σήμερα περίπου στις 14:00 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Σχίνος, στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα μεταξύ των οικισμών Μεσοχωρίου και Κυνηγού.

Οι αρχές, λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι έστειλαν μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους του Μεσοχωρίου Πύλου, να εκκενώσουν άμεσα προς Πήδασο.

Πάντως, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα, η εικόνα ήταν καλύτερη, αν και ακόμη η φωτιά δεν είχε οριοθετηθεί.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Η πυρκαγιά προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κατοίκων, καθώς στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο των αρχών. Από την πρώτη στιγμή, δόθηκε μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένη περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν για τον έλεγχο της πυρκαγιάς. Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, ανάμεσά τους 14 Φινλανδοί, δύο ομάδες πεζοπόρου, 15 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, που βρίσκεται ανάμεσα σε οικισμούς. Φωτογραφίες που δημοσιεύουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εναέρια που προχωρούσαν σε συνεχείς ανεφοδιασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι η πυροσβεστική ενημερώθηκε για φωτιά στην Πύλο που ξέσπασε ανάμεσα στο Μεσοχώρι και Παλαιόνερο.

Μεσσηνία: Εντολή εκκένωσης από το 112

Λίγο μετά τις 14:30 όσοι βρίσκονταν στην περιοχή έλαβαν εντολή εκκένωσης μέσω του αριθμού 112, όπου καλούνταν να φύγουν από το Μεσοχώρι και να κατευθυνθούν προς Πήδασο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 65 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα και από αέρος δρουν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους και πυροσβεστική ενώ δεν αποκλείεται να ενισχυθούν περαιτέρω οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, είχε κάνει λόγο για δύσκολη φωτιά. Ανέφερε πως απειλούνται δύο μεγάλοι οικισμοί, οι Βάρακες και το Μεσοχώρι. «Είμαστε σε κρίσιμη φάση αυτή τη στιγμή. Από τον οικισμό είναι γύρω στα 800 μέτρα με 1 χλμ η φωτιά», ανέφερε, εξηγώντας πάντως ότι υπάρχουν και διάσπαρτα σπίτια.