Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην τοποθεσία Γκίνη στη Μάνδρα Ειδυλλίας Αττικής, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν.

Φωτιά στη Μάνδρα Αττικής

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, έχει ήδη υπάρξει σημαντική κινητοποίηση, καθώς στο σημείο έχουν σπεύσει 24 πυροσβέστες και 7 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρων, ενώ δόθηκε εντολή για να σηκωθούν και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, σπεύδουν στην εστία 2 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Σημειώνεται πως κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στον δήμο Διονύσου, με θέμα την ενημέρωση του σώματος αναφορικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή και τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν.

Νέα πυρκαγιά στην Εύβοια

Θυμίζουμε πως νέα φωτιά ξέσπασε στη Εύβοια, στην περιοχή Μίστρος του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση σε δύσβατο όμως σημείο. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ από αέρος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν άνεμοι μέτριας έντασης. Στο σημείο επιχειρούν και εθελοντές και υδροφόρες του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων παρουσία του δήμαρχου και του αντιδήμαρχου.

Η κατάσταση σε Γορτυνία, Ηλεία και Ανατολική Μάνη

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στη Γορτυνία και τη γειτονική Ηλεία, συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες εστίες της φωτιάς, αλλά και τις ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Φωτιά στη Μάνδρα Αττικής

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από την Αυστρία.

Όσον αφορά την αεροπυρόσβεση, έχει κινητοποιηθεί ένα ελικόπτερο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος». Παράλληλα, συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με τη φωτιά στην Ανατολική Μάνη, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.