Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο πέτρινο κτίριο του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου ξέσπασε σε πτέρυγα covid-19, όπου υπάρχουν περίπου 20 ασθενείς.

Ένας νεκρός, ένας διασωληνωμένος και τέσσερις εγκαυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός.

Το άτομο που βρέθηκε νεκρό, εντοπίστηκε απανθρακωμένο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Πνευμολογικής Κλινικής, στην πτέρυγα covid από όπου και ξεκίνησε η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «GRTimes», η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από θάλαμο όπου νοσηλευόταν μόνον ένας ασθενής με κορωνοϊό.

Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο με έντεκα οχήματα και 30 πυροσβέστες.

Η πυροσβεστική βοήθησε στην απομάκρυνση ασθενών και νοσηλευτών.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Τα αίτια της φωτιάς  διερευνά το ανακτριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ασθενών, ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη από κινητό νοσηλευόμενου πριν ξεσπάσει η φωτιά. Από την πλευρά του ο διευθυντής της κλινικής covid Διαμαντής Χλώρος ανέφερε ότι «ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά».

«Ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά», είπε μιλώντας στο Open ο Διαμαντής Χλώρος, διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορωνοϊό.

«Οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί», σημείωσε ο κ. Χλώρος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Thestival», η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκλήθηκε από τσιγάρο που άναψε ασθενής. Συγκεκριμένα, ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος ήταν με μάσκα οξυγόνου, άναψε τσιγάρο με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά η οποία πάρα πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στην υπόλοιπη πτέρυγα.

Οι 35 ασθενείς διακομίστηκαν με ασφάλεια σε άλλους χώρους είτε του ίδιου νοσοκομείου ή σε άλλα.

Στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Μίνα Γκάγκα

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει εκτάκτως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά την φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Συγκεκριμένα, στη συμπρωτεύουσα θα βρεθεί τόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όσο και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα.