Τεράστια είναι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για τη φωτιά που καίει από το απόγευμα της Δευτέρας (17/07) στα Δερβενοχώρια.
Η φωτιά που ξέσπασε στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων καίει ανεξέλεγκτη σε δασική έκταση, έχει μπροστά της τεράστια καύσιμη ύλη, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι η φωτιά έχει σχηματίσει ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων σε ένα εξαιρετικά δύσβατο έδαφος που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μόνος σύμμαχος στην προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού είναι η φορά των ανέμων που έσπρωχναν τη φωτιά προς την κατεύθυνση της Μάνδρας και της Ελευσίνας και όχι στον αυχένα της Πάρνηθας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται για αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Καλύτερη η εικόνα σε Λουτράκι και Ανατολική Αττική

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζεται σε Λουτράκι και Ανατολική Αττική. Βασική έννοια υπάρχει για το νότιο κομμάτι, της Καλλιθέας Λουτρακίου. Να σημειωθεί πως υπάρχει παντού ο κίνδυνος των αναζοπυρώσεων λόγω των ισχυρών κατά τόπους ανέμων.

Διαβάστε περισσότερα