Ο Απόλλων Σμύρνης πέρασε από το Αγρίνιο χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Φερνάντες, αναρριχήθηκε βαθμολογικά και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος, μακριά από περιπέτειες και γκρίνιες.

Το ματς ήταν μέτριο ποιοτικά. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουνε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Βέρχουλστ. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντελώς ακίνδυνοι. Οι φιλοξενούμενοι πρόσεξαν τα «νώτα» τους και κατάφεραν να σκοράρουν σε μία από τις αντεπιθέσεις τους.

Στο πρώτο ημίχρονο η μόνη αξιόλογη φάση ήταν το γκολ του Απόλλωνα. Ο Φερντάντες σκόραρε στο 36′ από ασίστ του Ιωαννίδη και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι έγινε στο 73′. Ο Μεντόζα ισοφάρισε για τον Παναιτωλικό παίρνοντας το ριμπάουντ από απόκρουση του Βέρχουλστ σε σουτ του Ταχάρ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ύστερα από 7-8 λεπτά συσκέψεων Τζοβάρα με VAR.

Απ’ ότι φαίνεται ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ και έδωσε οφσάιντ υπέρ του Παναιτωλικού στην περιοχή του Κνετ, αφού ο πορτιέρο του Παναιτωλικού δεν εκτέλεσε το ελεύθερο και έδωσε την μπάλα με τα χέρια αντί να την στήσει.

Στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε ακόμη ένα γκολ, του Ντάουντα, αυτή τη φορά ορθώς και ο Απόλλωνας έφυγε με το πρώτο διπλό της ιστορίας του από το Αγρίνιο, φτάνοντας τους 12 βαθμούς έναντι 8 του Παναιτωλικού.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Μεντίνα, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Τσιγγάρας, Ντουάρτε(71′ Μεντόζα), Αριγίμπι(54′ Γιάκολις), Ντίας, Βέργος, Μάζουρεκ(54′ Tαχάρ)

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν, Σλίβκα, Μπεντινέλι(75′ Μουνιέ), Κολ(90′ Μπρούσιτς), Φερνάντεθ(64′ Τσιλούλης), Ιωαννίδης(64′ Ντάουντα)