Απίστευτη αύξηση των παικτών καταγράφει από εδώ και λίγες ημέρες το Fortnite καθώς ξεκινά επίσημα η 5η σεζόν του Κεφαλαίου 4. Η τεράστια αύξηση του αριθμού των παικτών συμπίπτει με την εισαγωγή του χάρτη OG της σεζόν, ο οποίος επαναφέρει τον αρχικό χάρτη στο Fortnite.

Στην αρχή του Κεφαλαίου 4, η σεζόν 5 επιστρέφει ο αρχικός χάρτης από το 2017, που ονομάστηκε απλώς “OG”. Ο χάρτης καλωσορίζει και πάλι δημοφιλείς τοποθεσίες όπως Tilted Towers, Paradise Palms, Loot Lake και πολλές άλλες. Από τότε, Fortnite έχει εξελιχθεί στον γνωστό τίτλο του battle royale που γνωρίζει η βιομηχανία του gaming. Χάρη στον χάρτη OG, εκατομμύρια παίκτες συνδέονται για να αποκτήσουν τα αγαπημένα τους σημεία που κάποτε ήταν μέρος του παιχνιδιού πριν από χρόνια.

Από τις 3 Νοεμβρίου ξεκίνησε η 5η σεζόν του Κεφαλαίου 4, με το όνομα “Season OG” βάσει του τρέιλερ του παιχνιδιού για τη σεζόν. Αυτό το στατιστικό αντικατοπτρίζει περισσότερο από τριπλάσιο τον αριθμό των παικτών που έχουν καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2023, ακριβώς στη μέση της 2ης σεζόν του Κεφαλαίου 4. Σύμφωνα με Fortnite. Τα δεδομένα δείχνουν μια κάπως συνεχή άνοδο από τον Απρίλιο του 2023 με 1.834.545 παίκτες στον αριθμό των 5.471.208 τον Νοέμβριο.

Η Epic Games κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες τον πρώτο χάρτη του Fortnite και όπως όλα δείχνουν γνώρισε τεράστια επιτυχία με εκατομμύρια ενεργούς παίκτες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το νέο update του επιτυχημένου τίτλου προσέλκυσε πάνω από 5 εκατομμύρια παίκτες.

Αναλυτικότερα, όπως μαθαίνουμε τώρα, το Fortnite OG είχε 5.8 εκατομμύρια παίκτες μέσα σε λίγες ώρες σε όλα τα modes και έναν τόσο μεγάλο αριθμό είχε να δει το παιχνίδι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έτσι, λοιπόν, φαίνεται ότι ο κόσμος και ειδικότερα οι παλιοί παίκτες του Fortnite που ίσως το είχαν εγκαταλείψει, επέστρεψαν και πάλι στις αρένες για να θυμηθούν τα παλιά.

Κάθε εβδομάδα θα βλέπετε και κάτι ξεχωριστό από το Fortnite και αυτό το ξεχωριστό event ξεκινάει από σήμερα με το Chapter 1 Season 1, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει διαθέσιμο το Chapter 1 Season 2 κλπ. Ολόκληρο το Chapter 1 θα κρατήσει για μία εβδομάδα και το battle pass θα είναι μικρότερο, αφού αντί για 100 tiers θα αποτελείται από 50.

Για την ιστορία, το Fortnite Battle Royale, όπως ονομαζόταν το μακρινό πλέον 2017, είχε κυκλοφορήσει ως συνοδευτικό παιχνίδι για το Fortnite: Save the World, λίγο μετά το ντεμπούτο του εξαιρετικά επιτυχημένου PlayerUnknown’s Battlegrounds. Μέσα σε μερικούς μήνες έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών, ξεπερνώντας τους 350 εκατομμύρια παίκτες μέχρι τον Μάιο του 2020.