Σύμφωνα με πληροφορίες, η Epic Games εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει μια ταινία μεγάλου μήκους, εμπνευσμένη από το Fortnite, στο πλαίσιο των σχεδίων της εταιρείας να επεκταθεί σε ευρύτερα μέσα διασκέδασης.

Μια έκθεση από την The Information ισχυρίζεται ότι έχουν ήδη διεξαχθεί συζητήσεις σχετικά με την προοπτική μιας ταινίας Fortnite. Οι συνομιλίες αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσαν μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης στην Epic σχετικά με τη δυνατότητα «έναρξης ενός τμήματος ψυχαγωγίας με επίκεντρο τον προγραμματισμό scripted video» ως έναν τρόπο διαφοροποίησης των brands του studio.

Η έκθεση σημειώνει ότι τρεις πρώην υπάλληλοι της Lucasfilm μπήκαν φέτος στην Epic Games, συμπεριλαμβανομένου του νέου προέδρου των Ειδικών Προγραμμάτων της Epic, Jason McGatlin. Στο παρελθόν διετέλεσε αντιπρόεδρος της Φυσικής Παραγωγής της Lucasfilm και ήταν εκτελεστικός παραγωγός όλων των ταινιών Star Wars που κυκλοφόρησαν από την Disney. Μαζί του είναι η Lynn Bartsch και ο Chris Furia.

Fortnite Movie: Μεταφορά του παιχνιδιού στον κινηματογράφο

Η Epic λέγεται ότι εξετάζει τα πρώτα της βήματα στην αρένα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης εν μέσω νομικών διαφορών της με την Apple και την Google. Η Apple απαγόρευσε στο Fortnite να επιστρέψει στο App Store τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι δε θα επαναφέρει τον λογαριασμό προγραμματιστή της Epic μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική μάχη, η οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games Tim Sweeney λέει ότι θα μπορούσε να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια.

Fortnite: H Epic Games εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει μια ταινία

Εάν δε συμβαδίζετε με τη διαφωνία της Epic και της Apple, αυτό ξεκίνησε όταν η Epic εφάρμοσε ένα σύστημα άμεσης πληρωμής στο Fortnite, πράγμα που σήμαινε ότι τα χρήματα από τις αγορές V-bucks πήγαν κατευθείαν στην Epic, παρακάμπτοντας το App Store και εξασφαλίζοντας ότι η Apple δε θα έπαιρνε μερίδιο. Η Apple ανταποκρίθηκε αφαιρώντας το Fortnite από τις συσκευές iOS και αυτό οδήγησε στη μήνυση της Epic ενάντια στην Apple.

Η Epic κατέθεσε επίσης παρόμοια αγωγή κατά της Google για την απομάκρυνση του Fortnite από το Play store της, καθώς η απόφαση της Google διέλυσε περαιτέρω τις φιλοδοξίες της εταιρείας για την mobile αγορά. Η Epic είναι τώρα φαινομενικά σε αναζήτηση νέων τρόπων ανάπτυξης της βιβλιοθήκης των franchises παιχνιδιών, καθώς όλο και περισσότερα στούντιο παιχνιδιών στρέφονται προς τη δημιουργία ταινιών σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα έσοδα.

Τα τελευταία χρόνια, το Fortnite έχει διπλασιαστεί ως εικονική πλατφόρμα για να φιλοξενήσει προβολές ταινιών και μουσικές παραστάσεις, με τρεις ταινίες του Christopher Nolan να προβάλλονται δωρεάν στο Big Screen του Party Royale πέρυσι. Ο Nolan συνεργάστηκε επίσης με το δημοφιλές battle royale shooter της Epic Games για να κάνει το ντεμπούτο ενός νέου τρέιλερ του Tenet στην πλατφόρμα, στον χρόνο πριν από την κυκλοφορία της ταινίας.