Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου η κλήρωση για τη φορολοταρία Μαρτίου που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Πρόκειται για την τρίτη κλήρωση της φορολογαρίας με το νέο, ενισχυμένο σύστημα, το οποίο προβλέπει ότι ένας τυχερός θα κερδίζει το «χρυσό» έπαθλο των 50.000 ευρώ κάθε μήνα, ενώ πέντε ακόμα θα παίρνουν από 20.000 ευρώ!
Τα εν λόγω χρηματικά ποσά είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Αν για κάποιο λόγο ο νικητής δεν έχει ήδη δηλώσει κάποιο λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποιημένου μηνύματος προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του Taxisnet.
Τα μηνιαία χρηματικά έπαθλα είναι έως 50.000 ευρώ και υπάρχει μια ετήσια κλήρωση όπου 12 τυχεροί φορολογούμενοι θα κερδίσουν 100.000 ευρώ ο καθένας. Κάθε έτος θα διεξάγονται 12 κληρώσεις σε μηνιαία βάση και μία σε ετήσια.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ αν κερδίσατε στην φορολοταρία Μαρτίου.
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι είναι τα εξής:
- 1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ
- 5 τυχεροί κερδίζουν 20.000 ευρώ ο καθένας
- 50 τυχεροί κερδίζουν 5.000 ευρώ ο καθένας
- 500 τυχεροί κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας
Η κατάθεση των χρημάτων στον δικαιούχο που θα κερδίσει στην φορολοταρία, γίνεται με τη δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή «MyTAXISnet».
Στους πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία τριών (3) μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, στη διεύθυνση www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi, για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.
Τα έπαθλα είναι σε κάθε περίπτωση προσωπικά και το δικαίωμα λήψης τους δεν μεταβιβάζεται και δεν κληρονομείται.