Ο αγώνας έχει μείνει στην ιστορία για τον τρόπο με τον οποίο κρίθηκε το πρωτάθλημα ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον, με τελικό νικητή τον Ολλανδό.

Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια, όμως ο τελικός της Formula 1 του 2021 στο Άμπου Ντάμπι είναι ακόμη θέμα συζήτησης.

Η FIA πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τους χειρισμούς της Διεύθυνσης Αγώνα στους τελευταίους γύρους. Στην έκθεση που δημοσιεύθηκε τρεις μήνες μετά, αναφέρεται πως υπήρξαν παραβιάσεις κανονισμών που επηρέασαν την έκβαση του Grand Prix.

O Λιούις Χάμιλτον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό GQ, ρωτήθηκε σχετικά με τον τελικό του 2021, τα συναισθήματά του και αν πιστεύει πως του έκλεψαν τον 8ο τίτλο: «Μου έκλεψαν το πρωτάθλημα του 2021; Προφανώς. Όλοι γνωρίζετε την ιστορία. Όμως αυτό που κρατάω από εκείνη τη στιγμή είναι πως είχα μαζί μου τον πατέρα μου. Την ημέρα που ένιωσα περισσότερο πόνο από ποτέ, αυτός ήταν εκεί. Με μεγάλωσε με αρχές, πάντα να στέκομαι στα πόδια μου και να έχω το κεφάλι μου ψηλά. Προφανώς και πήγα να συγχαρώ τον Μαξ, δίχως να συνειδητοποιήσω το αντίκτυπο που είχε ο αγώνας. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκεφτόμουν πως υπάρχει ένας μικρός Λιούις που παρακολουθεί».

Επιπλέον τόνισε πως έχει αφήσει πίσω του τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι κι ας έχουν μείνει έντονες αναμνήσεις: «Αν δω κάποιο βίντεο από τον αγώνα θα νιώσω και πάλι τον πόνο της στιγμής. Όμως μπορώ να πω πως το έχω ξεπεράσει».

Διαβάστε ακόμη: