Στα 37 του χρόνια ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του NBA του οποίου η περουσία έφτασε το 1 δις δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

O σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς που έχει κερδίσει 4 πρωταθλήματα NBA και έχει χριστεί 18 φορές All -Star γράφει ιστορία και εκτός παρκέ! Με τα χρήματα που εισέπραξε αυτή τη χρονιά (121,2 εκατομμυρία δολάρια) από την ομάδα της Καλιφόρνια έφτασε το 1 δις δολάρια.

Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο μόνος δισεκατομμυριούχος αθλητής του μπάσκετ έφτασε στο 1δις δέκα χρόνια μετά από την απόσυρση του χάρις στην αγορά των Σάρλοτ Χόρνετς.

Τα έσοδα του ΛεΜπρόν από τα συμβόλαιά του με τους Καβαλίερς, τους Χιτ και τους Λέικερς ανέρχονται στα 385 εκατομμύρια, και έβγαλε 900 εκατομμύρια δολάρια από δραστηριότητες εκτός μπάσκετ.

Ο Τζέιμς κέρδισε 64 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερις σεζόν στους Miami Heat και 153 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερις σεζόν με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Επιπλέον εισέπραξε 170 εκατομμύρια δολάρια σε 11 σεζόν με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

«Είναι το μεγαλύτερο ορόσημό μου. Προφανώς. Θέλω να μεγιστοποιήσω την επιχείρησή μου. Και αν τύχει να το πετύχω, αν τύχει να είμαι αθλητής δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα είμαι ενθουσιασμένος», είπε ο Τζέιμς στο GQ σε μια προφητική συνέντευξη του 2014.

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας γεννήθηκε από μια 16χρονη ανύπατρη μητέρα στις 30/12/1984 στο Οχάιο, μετακόμισε δώδεκα φορές σε τρία χρόνια πριν πάει στο γυμνάσιο και έφτασε να γίνει ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στην εποχή του και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών!

Ο Τζέιμς υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Nike το 2003 σε ηλικία 18 ετών, απορρίπτοντας τις προτάσεις της Reebok και της Adidas ενω το 2015, η συμφωνία έγινε εφ’ όρου ζωής!

Πέρυσι, χάρη στη Nike, καθώς και σε συμφωνίες με επωνυμίες όπως η AT&T, η PepsiCo και η Walmart, ήταν ο δεύτερος αθλητής με τα υψηλότερα κέρδη στον κόσμο.

Το 2015, έσπασε μια συμφωνία με τα McDonald’s, αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων για να προχωρήσει μα την Blaze Pizza ως επενδυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρωσε λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια για το 10% της αλυσίδας πίτσας το 2012 και πλέον η εταιρεία έχει 300 καταστήματα σε ΗΠΑ και Καναδά. Το Forbes εκτιμά ότι το μερίδιό του Τζέιμς στην αλυσίδα αξίζει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει μετοχές και στην Λίβερπουλ και μάλιστα πρόσφατα ήταν στο Παρίσι για να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Τζέιμς εκτιμάται ότι κατέχει περίπου το 1% του ομίλου, στον οποίο ανήκουν οι Boston Red Sox, Fenway Park συν το μισό της Roush Fenway Racing και το 80% του New England Sports Network.

Κατέχει τουλάχιστον τρία ακίνητα, συνολικής αξίας περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Έφτιαξε μια έπαυλη 10 εκατομμυρίων δολαρίων κοντά στην πατρίδα του, το Άκρον, στο Οχάιο. Αγόρασε μια έπαυλη στο Λος Άντζελες το 2017 για 23 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον έφτιαξε μια έπαυλη 13.000 τετραγωνικών ποδιών στο Μπέβερλι Χιλς.

Το Forbes εκτιμά ότι ο Τζέιμς έχει επιπλέον περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε καθαρά περιουσιακά στοιχεία.