Θανατηφόρο κύμα καύσωνα στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να σπάσει ρεκόρ, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου (113 Φαρενάιτ) σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Η Ιταλική Μετεωρολογική Εταιρεία ονόμασε το κύμα καύσωνα Κέρβερος από το τέρας με τα τρία κεφάλια που εμφανίζεται στην Κόλαση του Δάντη ως φρουρός στις πύλες της κόλασης.

«Η γη έχει υψηλό πυρετό και η Ιταλία τον αισθάνεται από πρώτο χέρι», δήλωσε στο CNN ο Luca Mercalli, επικεφαλής της Ιταλικής Μετεωρολογικής Εταιρείας.

Η ζέστη έχει ήδη στοιχίσει τουλάχιστον μία ζωή.

Ένας 44χρονος εργάτης οδοποιίας πέθανε στο νοσοκομείο την Τρίτη αφού κατέρρευσε στην άκρη του δρόμου στην πόλη Lodi της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με τον πολιτικό Nicola Fratoianni, ο οποίος έχει υποβάλει αίτηση για κανονισμούς για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου κύματος καύσωνα.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα ασυνήθιστης ζέστης σε αφόρητα επίπεδα. Ίσως θα έπρεπε τις πιο ζεστές ώρες να λαμβάνονται όλες οι χρήσιμες προφυλάξεις για να αποφευχθούν τραγωδίες όπως αυτή που συνέβη σήμερα στο Lodi», έγραψε ο Fratoianni στο Twitter την Τρίτη.

Στη Ρώμη, αρκετοί τουρίστες κατέρρευσαν λόγω θερμοπληξίας την Τρίτη και νωρίς την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένου ενός βρετανού τουρίστα που δεν κατονομάστηκε, ο οποίος έχασε τη ζωή του μπροστά από το αρχαίο Ρωμαϊκό Κολοσσαίο την Τρίτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής πολιτικής προστασίας της Ρώμης.

Διαβάστε περισσότερα