Οι Πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκαν στην έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία, ενώ και ο επικεφαλής του Eurogroup χαιρέτησε το γεγονός.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντα στο πλευρό σας», τόνισε η κυρία Φον ντερ Λάιεν.

Η δημοσίευση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:

Σαρλ Μισέλ: «Σημαντική ημέρα για την Ελλάδα»

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έγραψε πως «μία σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, καθώς σήμερα βγαίνει από το ενισχυμένο πλαίσιο επιτήρησης. Μία επιτυχία, που οφείλεται στη δέσμευση του ελληνικού λαού και των αρχών σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Η Ελλάδα προχωρά».

Πασκάλ Ντόναχιου: «Σημαντικό επίτευγμα»

Ο Πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι «σήμερα, για πρώτη φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας, βγαίνοντας από την ενισχυμένη εποπτεία».

«Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες», προσθέτει ενώ χαρακτηρίζει ως «κλειδί» τον ρόλο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.