Με τους προφυλακισμένους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο εκτός κάδρου το σχέδιο εξυγίανσης της πολύπαθης Folli Follie, όπως συμφωνήθηκε με τους ομολογιούχους στο τέλος του 2020, εγκρίθηκε από το 100% των συμμετεχόντων στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας.

Ως βασικοί μέτοχοι οι Κουτσολιούτσοι είχαν αρνηθεί να εγκρίνουν τη συμφωνία εξυγίανσης στις προηγούμενες γενικές συνελεύσεις, προβάλλοντας εμπόδια ως προς τη συνέχιση της διαδικασίας.

Στη θέση των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, καθώς και άλλων μετόχων (που κατείχαν συνολικό ποσοστό 63,77%) οι οποίοι δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν τη συμφωνία στην έκτακτη ΓΣ τον περασμένο Μάρτιο, όπως η Fosun, η Ειδική Εντολοδόχος, Δικηγόρος Αθηνών Βασιλική Τσιατά, που διορίστηκε την 1η Οκτωβρίου από το Πρωτοδικείο Αθηνών, άσκησε το δικαίωμα παράστασης και ψήφου.

Έτσι, η συμφωνία, όπως τροποποιήθηκε κατόπιν των υποδείξεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, εγκρίθηκε χάρη στην υπερψήφιση του θέματος – που ήταν και το μοναδικό- της συνέλευσης από την κ. Τσιατά, καθώς και από τους υπολοίπους μετόχους που συμμετείχαν στην έκτακτη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 80,05%.

Επόμενο βήμα είναι η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί του τροποποιημένο σχεδίου εξυγίανσης, απόφαση που αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Γιώργος Σάμιος, CEO της Folli Follie, έκανε λόγο για «σημείο καμπής στην πορεία μας προς την εξυγίανση» μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ενώ

Όπως είπε ο κ. Σάμιος, το εν λόγω σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie είναι επωφελές προς όλους τους εμπλεκόμενους, τόσο προς τους 1.200 εργαζόμενους της εταιρείας, όσο το Δημόσιο και τους πιστωτές της.