Κρούσμα της «flurona», εντοπίστηκε αυτή την εβδομάδα στην ανατολική επαρχία Σάντα Φε της Αργεντινής. Η «flurona» είναι η ταυτόχρονη μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό και από τον ιό της γρίπης.

Η διπλή μόλυνση εντοπίστηκε σε ένα αγόρι τριών ετών.  Ο μικρός νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων Ορλάντο Αλάσια της Σάντα Φε, της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας, καθώς παρουσίασε «επιληπτικές κρίσεις». Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αποκάλυψαν τη διπλή μόλυνση, εξήγησε ο Οσβάλντο Γκονσάλες Καρίγιο, ο διευθυντής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και επρόκειτο να μεταφερθεί στη γενική πτέρυγα του νοσοκομείου όπου έχει εισαχθεί.

Η «Flurona» δεν είναι νέος ιός - Όσα ξέρουμε για αυτή μέχρι τώρα
«Flurona και στη Σερβία

Πριν από μια εβδομάδα, καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα παρουσίας του ιού Sars-Cov-2 και του ιού της γρίπης μαζί στη Σερβία.

Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας «Τραμπολίνο», Βέριτσα Γιοβάνοβιτς είπε στο RTS, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ:

«Είναι πολύ συχνό να διαπιστώνουμε ότι ασθενείς έχουν προσβληθεί από δύο ιούς, αλλά ποτέ πριν δεν είχαμε αυτόν τον συνδυασμό».

Δύσκολο να γίνει διάκριση

«Είναι πολύ δύσκολο να γίνει διάκριση της κλινικής εικόνας μεταξύ της COVID και της εκδήλωσης του ίδιου του ιού της γρίπης. Είναι πυρετός, γενική αδυναμία, όλα τα συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. «Αυτό που είναι χαρακτηριστικό είναι ότι περνά γρήγορα, όπως η εκδήλωση της δράσης του στελέχους Όμικρον, που προκαλεί μόλυνση από τον κοροναϊό», δήλωσε η Γιοβάνοβιτς, όπως αναφέρει το Tanjug.

Το πρώτο κρούσμα της «flurona» σε παγκόσμια κλίμακα εντοπίστηκε στο Ισραήλ στις 2 Ιανουαρίου, ενώ χθες, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, αντίστοιχο κρούσμα εντοπίστηκε και στη Σερβία.