Ένας δύτης ο Τζέφρι Χάιμ, που αναζητούσε ένα προϊστορικό δόντι καρχαρία στο ποτάμι Myakka της Φλόριντα, υπέστη κάταγμα κρανίου έπειτα από επίθεση που δέχτηκε με αλιγάτορα. Το συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στην κομητεία Σαρασότα. Οι γιατροί χρειάστηκε να του κάνουν 34 ράμματα για να σταματήσουν την αιμορραγία.

Αρχικά, ο 25χρονος από την Τάμπα νόμισε πως χτυπήθηκε από προπέλα σκάφους μέχρι που είδε τον αλιγάτορα να τον κοιτάζει.

«Έμοιαζε πολύ βαρύς και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα. Ένιωσα μια μεγάλη δύναμη. Όχι τόσο το δάγκωμα, όσο το τράβηγμα», περιγράφει ο ίδιος που έχει βουτήξει στο συγκεκριμένο ποτάμι πολλές φορές.

Ο ίδιος έκανε ελεύθερη κατάδυση με την καταδυτική στολή του, με την ελπίδα να βρει δόντι του περιβόητου μεγαλόδοντα, ενός εξαφανισμένου είδους καρχαρία που έζησε περίπου 23 με 3,6 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ήταν περίπου 45 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό, όταν χτύπησε το μεγάλο ερπετό.

Όπως θυμάται ο ίδιος, μετά τα πρώτα δαγκώματα, κατάφερε να επιστρέψει στην επιφάνεια και να συρθεί στις όχθες του ποταμού όπου τον είδε πρώην πυροσβέστης που καθόταν σε κοντινό εστιατόριο και του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, έως ότου φτάσει ασθενοφόρο.

«Η κατάσταση πραγματικά με συνέτριψε συναισθηματικά. Εκείνη την ημέρα σπάραζα για μια-δυο ώρες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω και να ευχαριστώ τον θεό», κατέληξε ο ίδιος.