Στις κατηγορίες που απευθύνονται στους δικαστές σχετικά με τα Τέμπη απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, λέγοντας πως «υπάρχει υποβόσκων εμφύλιος όταν απαξιώνεις τη Δικαιοσύνη».
«Η κατηγορία ότι 5.000 δικαστές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι αβάσιμη. Πώς τραμπουκίζεις την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έχει δώσει εντολή να μην μείνει τίποτα στο σκοτάδι και είχε επίσης δώσει εντολή στον ανακριτή ώστε να εξετάζεται όποιο αίτημα έρχεται;», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, και υπογράμμισε ότι:
«Το καταφύγιο όλων μας είναι η Δικαιοσύνη. Αν την απαξιώσουμε τι μένει; Μένει το πεζοδρόμιο και το λιντσάρισμα». Παράλληλα, σχολίασε και τις δηλώσεις Ανδρουλάκη και Φάμελλου που εξέφρασαν πως δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνοντας «τότε τι μένει;».
Ακόμη, ο κ. Φλωρίδης αναρωτήθηκε:
«Ποια συγκάλυψη όταν ήδη έχεις 40 κατηγορούμενους; Μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιον θέλησε να συγκαλύψει η κυβέρνηση; Γενικόλογη κατηγορία που πάει στις ψυχές των ανθρώπων και δίνει έδαφος για να αναπτυχθεί οποιαδήποτε συνωμοσιολογία».
«Η συζήτηση έχει εκτραπεί τόσο πολύ που σχεδόν έχουμε ξεχάσει ότι δύο τρένα συγκρούστηκαν επειδή μπήκαν στην ίδια γραμμή»
Στη συνέχεια, επισήμανε πως «έχουμε μια εθνική τραγωδία. Ποια είναι η κοινή μας θέση, όλης της κοινωνίας; Ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνθήκες αποκάλυψης της αλήθειας και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Το πρώτο ερώτημα: ποιος θα τα κάνει αυτά σε μια συντεταγμένη χώρα; Η Δικαιοσύνη. Εδώ έχουμε μια θεμελιώδη αντίφαση, υπονομευτική για τη Δημοκρατία που λέει ότι εμείς εδώ, κύριε, δεν εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη. Γιατί να γίνεται αυτό;»
Επίσης, ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε ότι «η συζήτηση έχει εκτραπεί τόσο πολύ που σχεδόν έχουμε ξεχάσει ότι δύο τρένα συγκρούστηκαν επειδή μπήκαν στην ίδια γραμμή. Ποιος είναι αυτός που ευθύνεται; Ποιοι είναι αυτοί που έβαλαν τα τρένα στην ίδια γραμμή;».
Υπενθύμισε, μάλιστα, πως «150 χρόνια σε μονή γραμμή δεν είχαμε σύγκρουση τρένων! Και στα Τέμπη είχαμε σύγκρουση σε διπλή γραμμή».
«Κάποια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιθυμούν να παραχθούν πολιτικά αποτελέσματα στη δίκη για τα Τέμπη, δηλαδή, με άλλα λόγια, θέλουν να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δικαίωμά τους. Εξ ου και ο λόγος περί συγκάλυψης», συμπλήρωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.
«Ωστόσο οφείλουν αυτά τα κόμματα που θέλουν να “πέσει” ο Μητσοτάκης, να πουν και την ομάδα των στελεχών που θα κυβερνήσει. Δεν το κάνουν αυτό. Θέλουν μόνο να φύγει ο Μητσοτάκης. Θέλουν δηλαδή, να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής αστάθειας.
Αν μπορείς λοιπόν, να σηκώσεις το χέρι σου και να πεις “εγώ θα είμαι πρωθυπουργός και αυτή θα είναι η ομάδα με την οποία θα κυβερνήσω τη χώρα”, τότε κάν’ το. Δεν το κάνουν όμως. Το βλέπουμε και από κόμματα που δημοσκοπικά είναι στο 7%».