Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή για τη Δικαιοσύνη» το νέο θεσμό της Δικαστικής Αστυνομίας, κατά την τελετή ορκωμοσίας-αποφοίτησης των 426 νέων αρχιφυλάκων και φρουρών της Δικαστικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Οι δικαστικοί αστυνομικοί θα αναλάβουν καθήκοντα από την 31η Ιουλίου 2024, καλύπτοντας τις ανάγκες των κατά τόπους Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης χαρακτήρισε την Δικαστική Αστυνομία ως «ιστορική στιγμή για τη Δικαιοσύνη, καθώς θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της απονομής της» και συμπλήρωσε:

«Αργήσαμε 188 χρόνια να συστήσουμε το Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας που για πρώτη φορά αποφασίστηκε το 1836 με Διάταγμα του βασιλιά Όθωνα».

Ο κ. Φλωρίδης κατά τον χαιρετισμό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους (υπουργείο Δικαιοσύνης και ΕΛ.ΑΣ.) που συνέβαλλαν, ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα ο σχετικός διαγωνισμός.

Αναφερόμενος στην πρακτική εξάσκηση που έκαναν όλα τα στελέχη του Σώματος στις Εισαγγελίες της χώρας, μετά την τρίμηνη εκπαίδευσή τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, γεγονός που φανερώνει την ετοιμότητα, τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια που διακρίνει τους άνδρες και τις γυναίκες που θα υπηρετήσουν στο νέο Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας».

«Οι άμεσα προϊστάμενοί σας, οι εισαγγελείς θα βρουν σε όλους εσάς πολύτιμους συνεργάτες και βοηθούς στο έργο τους», υπογράμμισε ο κ. Φλωρίδης απευθυνόμενος στα νέα στελέχη, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη και του πολιτικού προσωπικού που θα στελεχώσει το νέο Σώμα.

Διαβάστε ακόμη: