Ένας υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει τη Φινλανδία και την Εσθονία τέθηκε εκτός λειτουργίας τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από μια ασυνήθιστη πτώση της πίεσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο φινλανδικός διαχειριστής του συστήματος φυσικού αερίου, Gasgrid.

«Βάσει παρατηρήσεων, υπήρχαν υποψίες ότι ο υποθαλάσσιος αγωγός μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας είχε διαρροή», ανέφερε η Gasgrid στην ανακοίνωσή της.

Η πτώση της πίεσης καταγράφηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα από την Gasgrid στη Φινλανδία και τον εσθονικό διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, Elering, ανέφερε η φινλανδική εταιρεία.

«Οι βαλβίδες στον υπεράκτιο αγωγό είναι πλέον κλειστές και η διαρροή έχει έτσι σταματήσει. Η Gasgrid Φινλανδίας διερευνά επί του παρόντος το θέμα σε συνεργασία με την Elering», πρόσθεσε στη σχετική ενημέρωση.

Η κατάσταση του φινλανδικού συστήματος φυσικού αερίου ήταν σταθερή το πρωί της Κυριακής και η προμήθεια φυσικού αερίου στη Φινλανδία ήταν προς το παρόν εξασφαλισμένη μέσω του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου Inkoo της χώρας, ανέφερε η Gasgrid.

Διαβάστε ακόμη: