Ο γιος του Θωμά και της Νατάσας Λιακουνάκου, Φίλιππος Λιακουνάκος, κατηγορείται για την κλοπή μέχρι και 500.000 δολαρίων σε bitcoin από έναν αρχάριο έμπορο κρυπτονομισμάτων στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ του Λος Άντζελες, ο φοιτητής από το Μαϊάμι, φέρεται να ερεύνησε το ιστορικό πολυεκατομμυριούχων στη Νότια Νεβάδα και στη συνέχεια έβαλε στον στόχο έναν από αυτούς για την κλοπή.

Η απάτη έγινε με άλλο όνομα κατόπιν πλαστογραφίας, δήλωσε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

«Πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», ανέφερε ο επικεφαλής αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Κλαρκ, Τζιμ Σουίτιν, κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης του Λιακουνάκου στο δικαστήριο του Λας Βέγκας.

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος συνελήφθη και έπειτα οδηγήθηκε στο Κέντρο Κράτησης της Κομητείας Κλαρκ τη Δευτέρα με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων, της χρήσης της ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικής ζημίας και της παράνομης κακουργηματικής πράξης που αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία ή τη διαβίβαση δεδομένων υπολογιστή.

Φίλιππος Λιακουνάκος: Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο για την απάτη των 500.000 δολαρίων - Στα 250.000 δολ. η εγγύηση

Η αστυνομία του Λας Βέγκας έβγαλε ένταλμα σύλληψης για τον Λιακουνάκο τον Φεβρουάριο, αφού ένας ντετέκτιβ δήλωσε ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, κατήγγειλε την κλοπή τον Νοέμβριο του 2020. Η αστυνομία ταυτοποίησε τον Λιακουνάκο ως ύποπτο για την υπόθεση με την επίδοση μιας σειράς ηλεκτρονικών ενταλμάτων.

Φίλιππος Λιακουνάκος: Τι υποστήριξε ο δικηγόρος στο δικαστήριο και η εγγύηση

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Τζος Τόμτσεκ, δήλωσε στο δικαστήριο την Τετάρτη ότι ο Φίλιππος Λιακουνάκος δεν έχει ποινικό ιστορικό και ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη. Ο 23χρονος αυτοπροσδιορίστηκε ως φοιτητής που βρίσκεται λίγο πριν την αποφοίτηση από πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

Ο Σουίτιν ζήτησε από την Ειρηνοδίκη του Λας Βέγκας Σούζαν Μπάουκουμ να ορίσει την εγγύηση στα 250.000 δολάρια, σημειώνοντας ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το ενδεχόμενο ο Λιακουνάκος να εμπλέκεται σε παρόμοιες συναλλαγές.

«Πιθανόν να κυκλοφορούν πολλά χρήματα εδώ», δήλωσε ο Σουίτιν. «Ο κατηγορούμενος κατηγορείται για πολύ σοβαρά εγκλήματα. Έχει μεγάλο κίνητρο να διαφύγει και η πολιτεία θα ισχυριστεί ότι έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να αναλάβει άλλες ταυτότητες».

Ο Μπάουκουμ έθεσε δύο σενάρια με τα οποία ο Φίλιππος Λιακουνάκος θα μπορούσε εφικτά να πληρώσει εγγύηση.

Το ένα ήταν εγγύηση 100.000 δολαρίων με υψηλού επιπέδου ηλεκτρονική παρακολούθηση και την απαίτηση να παραμείνει στην κοινότητα του Λας Βέγκας όσο εκκρεμούν οι κατηγορίες. Το δεύτερο ήταν εγγύηση 250.000 δολαρίων. «Αυτό που με ανησυχεί είναι η απόλυτη έλλειψη δεσμών με αυτή την κοινότητα», δήλωσε ο Μπάουκουμ.

Εν τέλει, ο Σουίτιν ζήτησε και έλαβε την εγγύηση των 250.000 δολαρίων για τον Φίλιππο Λιακουνάκο.