Λίγους μήνες μετά την παραλαβή της όγδοης Χρυσής Μπάλας, ο Λιονέλ Μέσι σάρωσε και στα βραβεία της FIFA και κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστής της χρονιάς, παρότι δεν έδωσε το «παρών» στα γκαλά.

Παρότι ο Μέσι είχε τους ίδιους ακριβώς βαθμούς με τον Χάαλαντ, η μεγάλη διαφορά στις ψήφους των αρχηγών των εθνικών ομάδων ήταν αυτή που έκρινε και τον νικητή, καθώς σύμφωνα με την FIFA, σε περίπτωση ισοβαθμίας, τότε οι ψήφοι των αρχηγών πολλαπλασιάζονται επί πέντε.

Όπως μεταφέρουν τα Μέσα από την Αργεντινή, ο λόγος που ο Μέσι δεν έδωσε το «παρών» στο Λονδίνο έχει να κάνει με την προετοιμασία που ακολουθεί με την Ίντερ Μαϊάμι και με το ότι ο Αργεντινός θέλει να είναι έτοιμος εν όψει της νέας σεζόν στο MLS, έχοντας μπροστά του ένα φιλικό παιχνίδι την ερχόμενη Παρασκευή.

Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της FIFA, η διαφορά στις ψήφους των αρχηγών ήταν τεράστια. Συνολικά, 107 ήταν οι αρχηγοί που ψήφισαν τον Μέσι. Ανάμεσα τους, ποδοσφαιριστές όπως ο Λούκα Μόντριτς, ο Κίλιαν Μπαπέ, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και ο Χάρι Κέιν.

Από την άλλη, ο Χάαλαντ, παρότι είχε ίδιους βαθμούς με τον Μέσι, συγκέντρωσε μόλις 64 ψήφους από τους αρχηγούς, χάνοντας έτσι τη μάχη στο νήμα. Όπως αποκάλυψε η FIFA τη διαφορά στα φετινά βραβεία την έκαναν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, καθώς οι αρχηγοί ήταν αυτοί που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη: