Βάσει απόφασης, στη συνεδρίαση του Κεντρικού Γραφείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο κ. Ζαγκλής ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2018 τα καθήκοντά του, έπειτα από την αιφνίδια απώλεια του Πάτρικ Μπάουμαν, ενώ, προηγουμένως διετέλεσε νομικός σύμβουλος της FIBA, επί εννέα χρόνια.

Εκτός αυτού, η FIBA, υλοποιώντας το πλάνο της δημιουργίας ευκαιριών και ανάδειξης νέων, μπασκετικών παγκόσμιων γειτονιών, έλαβε κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Γραφείου συζητήθηκαν τα ακόλουθα βασικά θέματα:

Το εφετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ Γυναικών, που σημείωσε μία άνευ προηγουμένου επιτυχία σε τηλεοπτική μετάδοση, προσέλευση κόσμου και αλληλεπίδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, όπου το πέμπτο «παράθυρο» κατέγραψε σημαντικούς αριθμούς στην προσέλευση κόσμου. Όσον αφορά την τελευταία αγωνιστική των Προκριματικών, το Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι παιχνίδια που ενδέχεται να επηρεάσουν την πρόκριση άλλων ομάδων θα παίζονται ταυτόχρονα.

Το Κεντρικό Γραφείο επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στη Μανίλα των Φιλιππίνων, στις 29 Απριλίου 2023.

Ακόμη, έγιναν αναφορές για την επιτυχία που σημείωσαν τα Ηπειρωτικά πρωταθλήματα, σε Ευρώπη και Αμερική και αποφασίσθηκε ότι το Συνέδριο της FIBA του 2025 θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν, όπως και η Τελετή ένταξης στο Hall of Fame, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να «ανοίγει» την αγκαλιά της, σε μία χώρα του Κόλπου.

Με αποφάσεις που ελήφθησαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, παγκόσμια πρωταθλήματα Νέων σε άνδρες και γυναίκες θα διεξαχθούν σε χώρες όπως το Μεξικό και η Ελβετία, οι οποίες στο παρελθόν δεν είχαν αντίστοιχες ευκαιρίες. Τέλος, στη Γεωργία, εξαιτίας της ανάληψης ενός ομίλου του Ευρωμπάσκετ, χτίστηκε νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο, «παρακαταθήκη» για το μπάσκετ της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: