To φεστιβάλ του Λονδίνου ξεκίνησε το 1957 και προβάλλει κάθε χρόνο σχεδόν 300 ταινίες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγκόλα, το Μπαγκλαντές και η Καμπότζη. Από τα πρώτα του βήματα ξεπήδησε το βρετανικό free cinema με ταινίες όπως «Σάββατο βράδυ, Κυριακή πρωί» και «Η μοναξιά του δρομέα μεγάλων αποστάσεων», καθώς και νέοι σκηνοθέτες όπως ο Roman Polanski, ο Σουηδός Lars-Magnus Lindgren, ο Mike Leigh, ο Αυστραλός Phillip Noyce και ο Peter Greenaway.

Με το πέρασμα του χρόνου, το φεστιβάλ γιγαντώθηκε και στη δεκαετία του 1980 ξεπέρασε τις 150 ταινίες, μεταξύ των οποίων ήταν art house και blockbusters, δημιουργώντας μια σειρά παράλληλα προγράμματα: Galas και Ειδικές προβολές, «Film on the Square», New British Cinema, French Revolutions, Cinema Europa, World Cinema, Experimenta, Θησαυροί από τα αρχεία, Μικρού μήκους και Animation.

Πλέον φτάσαμε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου 2021 και αυτές είναι οι καλύτερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί!

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου 2021: Οι καλύτερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου 2021: Οι καλύτερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Το 30ό φεστιβάλ το 1986 συνοδεύτηκε από πολλές φανφάρες και φιλοξένησε τον Κάρολο και την Νταϊάνα σε φιλανθρωπικό γκαλά γύρω από την ταινία «Labyrinth» με τον David Bowie. Φέτος, ξεκίνησε με την προβολή του γουέστερν με αφρο-αμερικανικό καστ «The Harder They Fall» του Λονδρέζου Jeymes Samuel και θα κλείσει με την «Τραγωδία του Μακμπέθ» του Joel Coen, την πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε χωρίς τον αδελφό του, τον Ethan.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου 2021: Οι καλύτερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Πέρυσι στο Λονδίνο είχε διακριθεί το «Άσπρος πάτος» του Thomas Vinterberg. Φέτος, μεταξύ άλλων, διεκδικούν το βραβείο καλύτερης ταινίας η Maggie Gyllenhaal’s με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο «The Lost Daughter», η Γαλλίδα Julie Diarcanau με το body-horror «Titane» που βραβεύτηκε με Σεζάρ, το «Spencer» του Pablo Larrain, το «Last Night in Soho» του Edgar Wright.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου 2021: Οι καλύτερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Στο Κόκκινο Χαλί είδαμε τη Sandra Oh ντυμένη για εκδρομή, τη Lily Rabe με καναρινί Carolina Herrera, τη Ruth Wilson με καταστροφική επιλογή JW Anderson, την Beyoncé με Valdrin Shahiti (ο Jay-Z είναι συμπαραγωγός στο «The Harder They Fall»), τον Idris Elba κομψό και μετρημένο όπως πάντα αλλά με την κόρη του την Isan να ποζάρει με ένα είδος καρό τραπεζομάντιλου.

Στην προβολή της ταινίας «The Tender Bar» που σκηνοθέτησε ο George Clooney ―δεν το βάζει κάτω παρά τις προηγούμενες σκηνοθετικές αποτυχίες― στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ben Affleck, εθεάθη το ζεύγος Clooney με το σχετικό glamour. Η 43χρονη Amal φορούσε μακρύ φόρεμα 16Arlington με πούλιες. Το ζεύγος συνοδευόταν από τη μητέρα της Amal, Baria Alamuddin, και τα 4χρονα δίδυμα Ella και Alexander.