Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών 2022, μόλις ξεκίνησε. Όπως πάντα στις Κάννες της Γαλλίας παρακολουθούμε ένα από τα πιο λαμπερά red carpets, που συναγωνίζεται ακόμα και τα Όσκαρ ή το Met Gala. H A-list ταξιδεύει από το Hollywood για να εμφανιστεί στα διάσημα κόκκινα σκαλιά, φορώντας εντυπωσιακές τουαλέτες και κοστούμια, πολλές φορές custom-made, haute couture ή τελευταίες δημιουργίες που μόλις εμφανίστηκαν στο catwalk.

Το κόκκινο χαλί των Καννών, ακυρώθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας, πέρυσι επέστρεψε τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και φέτος κάνει ένα πολύ δυναμικό comeback, με glamorous διάθεση. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ Καννών για το 2022 περιλαμβάνει πολυαναμενόμενες ταινίες, ενώ στην κριτική επιτροπή συναντάμε σταρ όπως οι Deepika Padukone, Rebecca Hall, Noomi Rapace, και Jasmine Trinca.

Στην λαμπερή πρεμιέρα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών, στο κόκκινο χαλί είδαμε την εντυπωσιακή Deepika Padukone με δύο δημιουργίες Sabyasachi, με χειροποίητες κεντημένες λεπτομέρειες, ωδή στην ινδική καταγωγή της. Η Rebeca Hall ήταν επίσης πολύ κομψή με μια custom Gucci δημιουργία σε ροζ και κόκκινο, με κεντημένα κρύσταλλα.

Καθώς το φεστιβάλ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθημερινά στις Κάννες φτάνουν οι μεγαλύτερες celebrities, οπότε αναμένουμε πολλές λαμπερές στιγμές στο κόκκινο χαλί.

Φεστιβάλ Καννών 2022: Το μήνυμα Ζελένσκι στην τελετή έναρξης

Η έναρξη του Φεστιβάλ Καννών 2022 είχε και ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι – «Μας χρειάζεται ένας νέος Τσάπλιν που θα αποδείξει ότι ο κινηματογράφος δεν είναι βουβός»
Ητελετή έναρξης του Φεστιβάλ Καννών 2022 έγινε το βράδυ της Τρίτης, 17 Μαΐου. Σε αυτό, πέρα από την εναρκτήρια ταινία του φετινού φεστιβάλ, όσοι βρέθηκε στην Κρουαζέτ είδαν και ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο μήνυμά του για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι δήλωσε:

Μας χρειάζεται ένας νέος Τσάπλιν που θα αποδείξει ότι ο κινηματογράφος δεν είναι βουβός»

Ο πρόεδρος της Ουκρανία έκανε παρέμβαση στο Φεστιβάλ Καννών 2022 από το Κίεβο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα κατά τη διάρκεια της έναρξης του 75ου Φεστιβάλ των Καννών. Στο μήνυμά του δήλωσε:

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ‘δικτάτορας’ θα χάσει»Προφανώς αναφερόταν στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, και σε μία από τις καλύτερες και πιο διαχρονικές ταινίες του Charlie Chaplin. Ο Ζελένσκι, επικαλούμενος την ταινία του Chaplin, «ο Μεγάλος Δικτάτωρ», δήλωσε:

«Το μίσος των ανθρώπων θα περάσει, και οι δικτάτορες πεθαίνουν, και η δύναμη που πήραν από τους ανθρώπους, θα επιστρέψει στους ανθρώπους.

Και όσο πεθαίνουν οι άνθρωποι, η ελευθερία δεν θα χαθεί ποτέ» 

Το μήνυμα του Ζελένσκι, που εμφανίστηκε στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ με το χαρακτηριστικό του χακί μπλουζάκι, έγινε δεκτό με χειροκρότημα από το πλήθος στη Γαλλική Ριβιέρα, το οποίο σηκώθηκε μάλιστα όρθιο.