Τη μεγάλη ανατροπή έκανε το βράδυ της Κυριακής (9/6) ο Φειδίας Παναγιώτου, ο YouTuber με καταγωγή από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί στις ευρωεκλογές τρίτος στην κατάταξη.

Το 20% άγγιξε ο 24χρονος TikToker και YouTuber Φειδίας, ο οποίος εκλέγεται ευρωβουλευτής στην Κύπρο.

Το εκπληκτικό είναι ότι, αν και μόνος του, πλησίασε τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και άφησε πίσω του ιστορικά κόμματα της Μεγαλονήσου όπως το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Πίσω του έμειναν επίσης το ακροδεξιό ΕΛΑΜ, το Κίνημα Οικολόγων, η ΔΗΠΑ και άλλα μικρά κόμματα.

Φειδίας Παναγιώτου: Πώς αντέδρασε όταν έμαθε ότι εξελέγη στις ευρωεκλογές

Ο 24χρονος ήταν καλεσμένος στον Alpha της Κύπρου για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών και κατέγραψε την αντίδρασή του στο άκουσμα της εκλογής του. Ο Φειδίας Παναγιώτου που είναι γνωστός στο Youtube και το Tiktok, από outsider είναι πλέον ευρωβουλευτής και έχει στόχο να βοηθήσει τη χώρα του και τους νέους της.

«Ίσως αυτή να είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος ανεξάρτητος χωρίς να έχει πίσω του τη παραμικρή σχέση με κάποιο κόμμα, αλλά έχοντας σαν μόνο του όπλο τα social media και τίποτα άλλο», ανέφερε μετά τα exit polls ο YouΤuber.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Tiktok, ο 24χρονος φαίνεται να περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα, ενώ μόλις άκουσε ότι είναι 3ο κόμμα, γέλασε και έστειλε καρδιά στους θεατές που παρακολουθούσαν.

Σε δηλώσεις της, η μητέρα του Φειδία, Ειρήνη Παναγιώτου, ανέφερε πως είναι πολύ συγκινημένη και υπερήφανη για τον γιο της. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η χαρά είναι διπλή αφού και άλλος της γιος εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος του χωριού από το οποίο κατάγονται.

@fidiaspanayiotou♬ original sound – Fidias Panayiotou

O ίδιος σε συγκέντρωση που έκανε σε κεντρική πλατεία της Λευκωσίας, δήλωσε πως το ποσοστό του 20% που έλαβε, δεν μπορεί να το πιστέψει. Ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και ανέφερε ότι ελπίζει η εκλογή του να αποτελέσει αφορμή για να αλλάξουν τα πράγματα.

Μάλιστα, είπε ότι η αλλαγή πρέπει να γίνει πρώτα από τους πολίτες και μετά να φτάσει στα κόμματα. Ο Φειδίας χρησιμοποίησε και μία φράση του Elon Musk, τον οποίο έχει γνωρίσει, η οποία λέει: «Μη φοβάσαι να μπεις σε καινούργιες αρένες στη ζωή σου, μπορείς να τα καταφέρεις».

Φειδίας Παναγιώτου: Ποιος είναι ο YouTuber που βγήκε τρίτη πολιτική δύναμη

Ο Φειδίας Παναγιώτου, γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο TikTok και το Youtube με βίντεο δικής του έμπνευσης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Φορώντας τρεις γραβάτες, κοστούμι και σορτσάκι, ο Παναγιώτου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον περασμένο Ιανουάριο, ομολογώντας ότι δεν είχε ιδέα για την πολιτική ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ισχυριζόμενος ότι ήταν πρόθυμος να μάθει.

Και είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

Διαβάστε ακόμη