Ιστορίες από το 1993 μοιράζεται ο Παναγιώτης Φασούλας, τότε ο γνωστός μπασκετμπολίστας αποφασίζει να αφήσει τον ΠΑΟΚ στον οποίο παίζει από το 1981 για να κατέβει στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Η Ελλάδα χωρίστηκε στα… δύο και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον θεωρούν «προδότη» ακόμη και σήμερα μετά από 30 χρόνια. Ο Παναγιώτης Φασούλας, που ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδος το 1987 όταν κέρδισε το Ευρωμπάσκετ στο ΣΕΦ έπαιξε στον Ολυμπιακό έως το 1999 και κέρδισε τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Μετά την αθλητική του καριέρα ακολούθησε η πολιτική αφού έγινε δήμαρχος Πειραιά αλλά και βουλευτής. O ίδιος δηλώνει σήμερα πως είναι Ολυμπιακός και θυμάται τον καιρό που έφυγε από τον ΠΑΟΚ, ή που τον έδιωξαν όπως λέει στην εκπομπή “Μπαμπάδες” της ΕΡΤ και τον Τάσο Ιορδανίδη.

«Είμαι Ολυμπιακός, το εξηγώ πάντα αυτό και οι ΠΑΟΚτζήδες με βρίζουν. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί με βρίζουν. Εγώ από τον ΠΑΟΚ έφυγα διωγμένος, με την έννοια ότι δεν με ήθελε ο κόσμος αν και ήμουν παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας. ΠΑΟΚτζής άρρωστος». Φτάσαμε όμως σε ένα σημείο όπου οι φίλαθλοι είχαν κουραστεί από την παρουσία μου στην ομάδα με έντεχνο τρόπο. Ας πούμε, τα λεφτά που ξόδευε η ομάδα και ό,τι άλλο γινόταν, τα χρέωναν όλα σε εμένα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν τελειώσαμε τη χρονιά και, ενώ μου χρωστούσαν λεφτά μού είπαν ότι θα μου κάνουν και μείωση, είπα ότι θα φύγω κι έφυγα. Μου έσπασαν μια δυο φορές και το αυτοκίνητο πριν ακόμα κάνω προσφυγή και έφυγα με το αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη, ήρθα στη Γλυφάδα και δεν ξαναγύρισα. Τους απάλλαξα λοιπόν από την παρουσία μου, γλίτωσαν και τα λεφτά, εγώ έγινα προδότης.

Όταν όμως δεν σε θέλουν, έχεις δυο επιλογές: Ή θα κλειστείς στον εαυτό σου και θα μείνεις στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να γυρνάς στα καφενεία και να σου λένε «ρε Παναγιωτάρα, θυμάσαι τότε» ή θα πας σε μια ομάδα που μισούν και θα τους αποδείξεις ότι κακώς δεν σε ήθελαν» συμπλήρωσε.

«Έτσι απαντάς στους ανθρώπους που φωνάζουν, βρίζουν, πάνε στο σπίτι της μάνας σου και πετάνε τσιμεντόλιθους γιατί κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο. Τέτοια πράγματα έκαναν δηλαδή» πρόσθεσε ο παλαίμαχος σέντερ.

Επίσης μίλησε για την Εθνική Ελλάδας, τα παιδιά του και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Διαβάστε ακόμη: