Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 45 εκατ. ευρώ προχωρά η FAMAR ΑΒΕ.

Η Τράπεζα Κύπρου θα είναι συντονιστής της έκδοσης, αρχικός ομολογιούχος και εκπρόσωπος των ομολογιούχων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η FAMAR έχει στόχο να αξιοποιήσει την οικονομική ενίσχυση που θα λάβει μέσα από το εν λόγω ομολογιακό δάνειο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού της πλάνου για τη βελτίωση όλων των τομέων δραστηριοποίησης της, την εστίαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων Research and Development και παραγωγής, καθώς και την ενίσχυση της ESG στρατηγικής της.

Σε δήλωσή του ο Νικόλας Παπαπολίτης, προέδρου του ΔΣ της FAMAR ανέφερε: «Η απόφασή μας αυτή αποδεικνύει την προσήλωσή μας στην ανάπτυξη της FAMAR που έχει ως σκοπό να καταστεί η νέα FAMAR μία ηγέτιδα δύναμη στην Ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκων. Τα πρόσφατα οικονομικά μας αποτελέσματα και η έκδοση του ομολογιακού δανείου έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η νέα FAMAR ενισχύει τη θέση της στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά έχοντας την υποστήριξη του τραπεζικού συστήματος και εκτός Ελλάδας».

Ο Σάββας Λιασσής, πρόεδρος του ΔΣ της Elements Capital Management, βασικού μετόχου του Ομίλου FAMAR δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την μεγάλη εξέλιξη της νέας FAMAR η οποία πλέον είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο των CDMOs στην Ευρώπη. Η συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου θα βοηθήσει περαιτέρω στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχεδίων της νέας FAMAR και στην επέκταση της σε νέους τομείς και αγορές».

Η ECM Partners είναι μία εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα την Σλοβενία και γραφεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Κροατία που διαχειρίζεται κεφάλαια θεσμικών επενδυτών.