Το βρετανικό rock σχήμα των Faces ηχογραφεί νέα μουσική τέσσερις δεκαετίες μετά τη διάλυσή του.

Μιλώντας στους Times, Ronnie Wood, αποκάλυψε πως συνάντησε τους, συνοδοιπόρους του στο ιστορικό σχήμα, Rod Stewart και Kenney Jones πρόσφατα στο στούντιο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Mick Jagger πάνω σε επικείμενη κυκλοφορία των Rolling Stones:

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1975 μετά την επιτυχία του Rod Stewart ως σόλο καλλιτέχνης. Αργότερα την ίδια χρονιά, ο Wood με την κιθάρα του πήγαν στους Rolling Stones, το 1979 o Jones και τα ντραμς του αντικατέστησαν τον Keith Moon στους The Who, o Ian McLagan με τα πλήκτρα του ακολούθησε σόλο καριέρα και ο μπασίστας Ronnie Lane – ιδρυτικό στέλεχος των The Faces – έκανε το 1977 το άλμπουμ Rough Mix μαζί με τον Pete Townshend και μετά μπήκε στο περιθώριο λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας. Ο Lane αποχώρησε από τον μάταιο τούτο κόσμο το 1997 και το 2014 τον ακολούθησε ο McLagan. O Tetsu Yamauchi, ο μπασίστας της ύστερης περιόδου των The Faces, ζει στην Ιαπωνία και έχει αποτραβηχτεί από τη μουσική βιομηχανία.

BRIT_Awards_2020_Red_Carpet_Arrivals_0M-NpR7PpPox

The faces

Όπως σημειώνει το περιοδικό Rolling Stone, η κλασική σύνθεση της μπάντας εμφανίστηκε και πάλι σε συναυλία του Rod Stewart στο Γουέμπλεϊ το 1986. Το 2010 τα εναπομείναντα μέλη, χωρίς τον Stewart, έκαναν τουρνέ ως «The Faces» μαζί με τον Mick Hucknall των Simply Red (φωνή) και τον Glen Matlock των Sex Pistols (μπάσο). Όταν το συγκρότημα «καθαγιάστηκε» στο Rock & Roll Hall of Fame το 2012, ήταν προγραμματισμένο να τους ξαναμαζέψει ο Rod Stewart αλλά ασθένεια τον ανάγκασε να αποτραβηχτεί (και για μια ακόμη φορά τον αντικατέστησε ο Hucknall). To 2015 οι Stewart, Wood και Jones έπαιξαν στο πάρτι για τα 70ά γενέθλια του Rod και σε εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Και πέρυσι έπαιξαν το «Stay With Me» στη λήξη της τελετής απονομής των Brit Awards. Όλα αυτά τα χρόνια δεν γινόταν και πολύς λόγος για την προοπτική να γράψουν και ηχογραφήσουν καινούργια τραγούδια· μετά τη συνέντευξη του Wood αναμένονται λεπτομέρειες.

Στη συνέντευξη, ο Wood είπε επίσης ότι οι Rolling Stones δουλεύουν για επανέκδοση του Tatoo You, με αφορμή το κλείσιμο τεσσαρακονταετίας από την κυκλοφορία του άλμπουμ. «Εγώ κι ο Μικ έχουμε κάνει εννιά τραγούδια» αποκάλυψε.