Έτοιμος να γράψει πάλι ιστορία είναι ο σερ Λιούις Χάμιλτον. Μόλις χθες έφτασε τις 100 pole position στην καριέρα του και πριν λίγη ώρα τις 98 νίκες! Ότι και να γράψει κανείς για τον Βρετανό πιλότο της Mercedes είναι λίγο…

Σε αυτό το διαγραφόμενο ιστορικό ρεκόρ σημαντικό ρόλο έχει παίξει και το μονοθέσιο, αλλά και η στρατηγική που ακολουθεί η ομάδα. Έτσι έγινε και σήμερα. Η στρατηγική ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στη μονομαχία με τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός  στην πρώτη κιόλας στροφή κατάφερε να προσπεράσει τον Λιούις Χάμιλτον που είχε την pole position. Ο Φερστάπεν διατηρήθηκε στην πρώτη θέση καθώς η αρχική στρατηγική της Mercedes για να διατηρήσει στην πίστα τον Χάμιλτον για περισσότερη ώρα δεν βγήκε αρχικά καθώς μεγάλωσε η μεταξύ τους διαφορά στα 6,5”. Η Red Bull όμως επέλεξε να κρατήσει στην πίστα τον Φερστάπεν προκειμένου να φτάσει μέχρι τέλους χωρίς άλλη αλλαγή ελαστικών.

Η στρατηγική αυτή δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς ο Χάμιλτον, έπειτα από έναν τρομερό αγώνα που έκανε μετά τον 28ο γύρο που βγήκε από τα πιτς, κάλυψε τη διαφορά από τον Φερστάπεν πολύ πιο γρήγορα από το προβλεπόμενο προσπερνώντας τον τελικά με άνεση στον 60ό γύρο. Το μόνο που κατάφερε στο φινάλε του αγώνα ο Ολλανδός ήταν να μπει στα πιτς να αλλάξει ελαστικά και να πάρει έναν επιπλέον βαθμό πετυχαίνοντας τον ταχύτερο γύρο. Εν τέλει στη βαθμολογούμενη δεκάδα τερμάτισαν οι: Χάμιλτον, Φερστάπεν, Μπότας, Λεκλέρκ, Πέρες, Ρικιάρντο, Σάινθ, Νόρις, Οκόν, Γκασλί.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.