Ο Ολλανδός πιλότος, με οδήγηση για… Όσκαρ, έκανε τρομερό Γκραν Πρι, άντεξε στην πίεση του (2ου) Κάρλος Σάινθ και πανηγύρισε ακόμη μία νίκη, αυτή τη φορά στον Καναδά.

Κάπως έτσι, ο Φερστάπεν «άνοιξε» περισσότερο τη διαφορά στη «μάχη» του τίτλου και δείχνει πως είναι και εφέτος το απόλυτο φαβορί για να διατηρήσει τα… σκήπτρα.

Σάινθ και Χάμιλτον συμπλήρωσαν το βάθρο, ο Ράσελ τερμάτισε τέταρτος και ο Λεκλέρκ στην πέμπτη θέση, με εντυπωσιακό ντεμαράζ, καθώς ξεκίνησε από τη 19η.

Η νίκη στον Καναδά κρίθηκε τόσο στη στρατηγική της RB, όσο και την αντοχή του Φερστάπεν. Ο νεαρός έδειξε τις προθέσεις του από την εκκίνηση.

Ξεκίνησε καλά, δεν απειλήθηκε από τον Αλόνσο και επιχείρησε να… ξεφύγει από νωρίς. Στον 10ο γύρο, εκμεταλλευόμενος εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας εξαιτίας εγκατάλειψης του ομόσταυλού του, Σέρτζιο Πέρες, εισήλθε στα πιτς για αλλαγή ελαστικών μαζί με τον Χάμιλτον, χρησιμοποιώντας αμφότεροι τη σκληρή γόμα.

Ο Ολλανδός επανήλθε στην πίστα ευρισκόμενος στην 4η θέση, ωστόσο, έχοντας φρέσκα ελαστικά, κέρδισε τάχιστα δύο. Στον 21ο γύρο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής επέστρεψε στην κορυφή, όταν ο Σάινθ πέρασε επίσης για αλλαγή, υπό καθεστώς εικονικού αυτοκίνητου ασφαλείας.

Ο Φερστάπεν διατηρούσε απόσταση περίπου έξι δευτερολέπτων από τον Ισπανό της Φεράρι και στον 44ο γύρο πέρασε στα πιτς για δεύτερη αλλαγή· επέστρεψε πίσω από τον Χάμιλτον, τον οποίο πέρασε σχεδόν αμέσως.

Στον 48ο γύρο, ο Τσουνόντα είχε μία έξοδο, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει την εμφάνισή του. Ήταν η στιγμή που ο Σάινθ μπήκε για τη δική του αλλαγή, με τον Ολλανδό να παίρνει ξανά τα ηνία.

Ώς και το φινάλε, ο Ισπανός της Σκουντερία βρισκόταν σε απόσταση υπό του ενός δευτερολέπτου πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, ωστόσο, δεν πραγματοποίησε την κίνησή του και ο Φερστάπεν είδε… πρώτος την καρό σημαία.

Η στιγμή του αγώνα

Μία από τις ομορφότερες και πιο συναρπαστικές φάσεις, εκτυλίχθηκε όταν ο Φερστάπεν επέστρεφε από το δεύτερο πιτ στοπ, βγαίνοντας οριακά μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός οδηγός κέρδισε την πρώτη «μάχη», με το κοινό στο Μόντρεαλ να ξεσηκώνεται. Ίσως, θυμήθηκε τη συγκλονιστική τους «μονομαχία» στον τελευταίο αγώνα της περυσινής περιόδου.

Όμως, στην ευθεία λίγο πριν από την τελευταία στροφή, ο Φερστάπεν κατάφερε να προσπεράσει τον επτάκις πρωταθλητή, ο οποίος δεν πίεσε καθώς πέρασε στα πιτς.