Την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή προκάλεσε η επίθεση του κ. Γιώργου Τσίπρα στον εξεταζόμενο μάρτυρα Ιορδάνη Γιαμουρίδη, Πρόεδρο της Επιτροπής Παραλαβής εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης του έργου για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκνευρισμένος από τις απαντήσεις του κ. Γιαμουρίδη, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις επικαλούνταν αναρμοδιότητα επί του περιεχομένου των ερωτήσεων, αποκάλεσε τον μάρτυρα «καντίνα».

«Όταν εμείς καταθέσαμε τον κατάλογο μαρτύρων, ο κ. Μαρκόπουλος μας εγκάλεσε ότι μόνο την καντίνα δεν είχαμε καλέσει. Φαίνεται ότι τελικά όμως, σήμερα καλέσαμε την καντίνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ. «Είναι προσβολή, να ανακαλέσει άμεσα» είπε ο κ. Γιάννης Ανδριανός«Ντροπή!» φώναξε ο Βασίλης Σπανάκης, ενώ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είπε: «Εδώ υπάρχει σαφέστατη μομφή, η οποία χαρακτηρίζει τη δημοσιοϋπαλληλία. Έχετε και βαρύ όνομα κύριε Τσίπρα. Να είστε πιο προσεκτικός. Να ανακαλέσετε τη φράση».

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε λέγοντας: «Ο όρος καντίνα υπάρχει στα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης, στην αναφορά του κ. Μαρκόπουλου. Το ποιος αποκάλεσε καντίνα υψηλόβαθμους υπαλλήλους το χρεώνεται η πλειοψηφία.

«Προσωπικά σέβομαι και τιμώ όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με αυτά που ακούμε όμως περί αναρμοδιότητας φαίνεται πως η συγκεκριμένη επιτροπή βρίσκεται πιο μονά στην καντίνα από ό,τι στην αναθέτουσα αρχή».