Οριστικό τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που δρούσε σε βάρος ανυποψίαστων -κυριως ηλικιωμένων- πολιτών στο Αγρίνιο και σε γύρω περιοχές, έβαλαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου.

Η εγκληματική ομάδα, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα των δήθεν λογιστών, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκομίσει χρηματικά ποσά και κοσμήματα, η αξία των οποίων, ξεπερνά τις 69.000 ευρώ.

Μετά από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθησαν δύο άτομα, ανάμεσά τους και ένας 16χρονος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διάπραξη απατών, ενώ οι αρχές αναζητούν έναν ακόμη συνεργό τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η δράση της ομάδας ξεκίνησε τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου (02-04-2026). Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις απάτης, με τη συνολική λεία να ανέρχεται σε 12.130 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 57.000 ευρώ.

Οι δράστες λειτουργούσαν με συγκεκριμένο σχέδιο, στοχεύοντας κυρίως σε ηλικιωμένους. Άγνωστοι συνεργοί τηλεφωνούσαν στα θύματα προσποιούμενοι τους λογιστές και με διάφορα τεχνάσματα τους έπειθαν να παραδώσουν χρήματα ή τιμαλφή.

Μόλις τα θύματα πείθονταν, οι δύο συλληφθέντες αναλάμβαναν τον ρόλο του «εισπράκτορα», μεταβαίνοντας στα σπίτια των ανυποψίαστων πολιτών για την παραλαβή της λείας τους.

Για να καλύπτουν τα ίχνη τους, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κάρτες SIM δηλωμένες σε ανύπαρκτα πρόσωπα (γνωστά ως “ghost phones”), δυσχεραίνοντας το έργο του εντοπισμού τους από τις αρχές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, ενώ οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου παραμένει σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή της συμμορίας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: