Ωρες αγωνίας στη Βόρεια Εύβοια όπου οι πύρινες γλώσσες καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ το πύρινο μέτωπο μπήκε στον οικισμό των Βασιλικών.

Πλέον ο βασικός στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση της πυρκαγιάς προς τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, αλλά και να μην κινδυνεύσει η Ιστιαία και το υπόλοιπο του βόρειου τμήματος στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται ένα πλωτό του Λιμενικού , 1 πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού , 2 τουριστικά σκάφη , όπως και ιδιωτικά σκάφη στην παραλία των Βασιλικών για να μεταφέρουν πολίτες σε ασφαλή περιοχή, εφόσον απαιτηθεί από την πορεία της φωτιάς. Ήδη 30 άνθρωποι έχουν επιβιβαστεί στα σκάφη.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μιλώντας στον ΣΚΑΙ μίλησε για δύο τεράστια πύρινα μέτωπα που απειλούν την Εύβοια.

Το πρώτο που κινείται προς το βορρά απειλεί τους οικισμούς Βουτάς, Μονοκαρυές και Βασιλικά και το δεύτερο, το νότιο μέτωπο, κινείται στα όρια του δήμου Μαντουδίου – Αγίας Αννας.

Αν δεν ελεγχθεί άμεσα θα συναντήσει μια κατάφυτη περιοχή και θα καταλήξει στα Πολιτικά της Χαλκίδας ανέφερε.

Ο κ. Σπανός εκτίμησε ότι οι καταστροφές είναι πάρα πολύ μεγάλες καθώς όπως είπε έχουν καεί ολοσχερώς πάνω από 250 κατοικίες!