Νέα πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής στο δήμο Καρύστου. Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση περίπου στις 3 τα ξημερώματα, ανάμεσα στο Μετόχι και τον Αετό Καρύστου. Άμεσα σήμανε συναγερμός.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης, επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, συνδράμουν και εθελοντές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, η εικόνα της φωτιάς νωρίς το πρωί της Κυριακής, είναι καλύτερη και υπάρχει αισιοδοξία πως σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ η φωτιά έκαιγε κοντά σε σπίτια.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική, σήμερα προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών, κατηγορίας κινδύνου 5 σε Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, με βάση τις συνθήκες ξηρασίας που θα επικρατήσουν και την ενίσχυση των βορείων ανέμων (θα πνέουν με ένταση μέχρι 7, τοπικά και 8 μποφόρ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους). Το μεσημέρι του Σαββάτου εστάλη σχετικό προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.