Νέες αναζωπυρώσεις εντοπίζονται ανάμεσα στην βόρεια Εύβοια – Οργή των κατοίκων, καθώς καταγγέλλουν πως έμειναν και συνεχίζουν να παραμένουν μόνοι τους να παλεύουν με τον πύρινο εφιάλτη.

Σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η φωτιά, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

Λίγο πριν είχαμε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα. Η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δεν σταματά ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα. Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό.

24564066

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε, αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερη απόσταση.

24564057

Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά, αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις, καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

«Θα καούμε ζωντανοί – Στείλτε αμέσως εναέρια μέσα»

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η βοήθεια από πτητικά μέσα παραμένει ελάχιστη. Στα πύρινα μέτωπα η κάμερα του MEGA κατέγραψε τέσσερα Canadair να πετούν, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το αν θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

«Έχουμε ξεμείνει από εχθές το απόγευμα από καύσιμα. Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε τίποτα! Χωρίς εργαλεία δεν πάει. Τώρα ήρθαν αεροπλάνα και έριξαν νερό. Βενζίνα και πετρέλαιο χρειαζόμαστε. Θα καούμε ζωντανοί. Ήδη έχουμε καεί» δήλωσε οργισμένη και απευθύνοντας ύστατη έκκληση η πρόεδρος της Κοινότητας Ασμηνίου.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μόνοι μας. Έχουμε μόνο μία μπουλντόζα και τα παιδιά του χωριού. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα. Θα καούμε!» πρόσθεσε.