Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ξανά ιστορία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο –με χρόνο 1:29:03– στα 20 χιλιόμετρα βάδην και κάνοντας το νταμπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Μόναχο.

Στις 16 Αυγούστου, είχε χαρίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο ελληνικό βάδην σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σήμερα, τέσσερα 24άωρα αργότερα, έκανε το «δύο στα δύο». Η Ντρισμπιώτη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κάνει ποτέ νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η 38χρονη βαδίστρια από την Καρδίτσα, είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ και στη 10η θέση στα 10χιλιόμετρα, για να ανεβάσει τον ρυθμό της και να εισέλθει στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χιλιόμετρο.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Σταθερά στο πρώτο γκρουπ, καθώς ακολουθούσε τη συμβουλή του προπονητή της να μην «ανοίξει», να μην βιαστεί να περάσει νωρίς μπροστά, περίμενε μέχρι το 17ο χιλιόμετρο για να «πάρει κεφάλι» και να αποσπαστεί από την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ στην 3η θέση, ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μεγάλωνε ολοένα την απόσταση από τη δεύτερη Ζντζιέμπλο και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της, παρά τον αγώνα των πολλών χιλιομέτρων, βάδιζε προς το ραντεβού με την… ιστορία.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Καταρζίνα Ζντζιέμπλο με +0.17’’ από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και το χάλκινο, η η Σάσκια Φάιγκε με +0.22’’ από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.