Απίστευτες εικόνες κατέγραψε κάμερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Τι συνέβη; Δύο επίτροποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το… έριξαν στο πλέξιμο!

Από τη μία, η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ παρακολούθησε σήμερα την «ετήσια» ομιλία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «κατάσταση της Ένωσης» πλέκοντας.

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ ήρεμη έπλεκε και παρακολουθούσε την ομιλία της προέδρου της Κομισιόν

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ καθόταν ήρεμα κι έπλεκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, την ώρα που η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκφωνούσε για μία ώρα την ομιλία της σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική.

Το σκηνικό κατέγραψε το τηλεοπτικό δίκτυο της ΕΕ, μα δεν είναι σαφές τι ακριβώς έφτιαχνε. Παλαιότερα, είχε αναρτήσει φωτογραφίες στο διαδίκτυο με πράσινους και κίτρινους ελέφαντες. Η Βεστάγκερ είχε γράψει στο Twitter το 2018: «Το πλέξιμο σε βοηθά να παραμείνεις συγκεντρωμένος».

Και η Ίλβα Γιόχανσον βρήκε την ευκαιρία να πλέξει

Από την άλλη, και η Σουηδή επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον βρήκε την ευκαιρία να βγάλει  από την τσάντα της τις βελόνες πλεξίματος και κουβάρια μαλλί και να πιάσει… δουλειά, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «El Diario».

Πάντως, η Γιόχανσον, έχει ήδη δείξει στο παρελθόν το ταλέντο της στο πλέξιμο σε συνεδριάσεις της Ευρωβουλής, αλλά και στη διάρκεια ταξιδιών της, ενώ πέρυσι χάρισε από ένα ζευγάρι κάλτσες στους συναδέλφους της επιτρόπους στην Κομισιόν!

Όσο για τη συζήτηση το Ευρωκοινοβούλιο, το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και η μελλοντική κατεύθυνση της ΕΕ, βρίσκονται στο επίκεντρο της φετινής συζήτησης «για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που πραγματοποιείται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.