Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με άνοδο και οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια εβδομάδα συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,33%  στις 461,54 μονάδες, με τις μετοχές των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να σημειώνουν κέρδη 0,7% και τα οικιακά αγαθά 0,9%.

Στις επιμέρους αγορές, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,26%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,47%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,39%, ο ιταλικός FTSE MIB έχει κέρδη 0,41% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με κέρδη 0,43%.

Η ελβετική UBS σημείωσε άνοδο 0,7% μετά την ανακοίνωση ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της πρώην αντιπάλου της Credit Suisse, η οποία θα σταματήσει να διαπραγματεύεται στο ταμπλό. Σύμφωνα με τους όρους της αγοραπωλησίας οι μέτοχοι της Credit Suisse λαμβάνουν μια μετοχή της UBS για κάθε 22,48 μετοχές της Credit Suisse.

H διευρυμένη UBS έχει ισολογισμό 1,6 τρισ. δολ. και εργατικό δυναμικό 120.000 άτομα, ενώ ο CEO, Σέρτζιο Ερμότι, έχει προειδοποιήσει για επίπονες περικοπές θέσεων εργασίας πιθανόν στο μέλλον.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την τελευταία της απόαση για τη νομισματική πολιτική της την Τετάρτη, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ακολουθήσει με την απόφασή της την Πέμπτη. Η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch Tool, υπάρχει 70% πιθανότητα η Fed να διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου.
Νωρίτερα, οι αγορές της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού διαπραγματεύονταν μεικτά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 σημείωναν μικρές μεταβολές το βράδυ της Κυριακής.

Διαβάστε περισσότερα