Η κρατική κινεζική εταιρεία Yuexiu Property αποσύρθηκε από την προτεινόμενη συμφωνία των $1,7 δισ. για την εξαγορά του κτιρίου των κεντρικών γραφείων της China Evergrande Group στο Χονγκ Κονγκ, λόγω των ανησυχιών για την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές.

Η κατάρρευση των συνομιλιών για το κτίριο είναι άλλη μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη για την ήδη ταμειακά γονατισμένη Evergrande η οποία έχει ξεκινήσει να πουλά περιουσιακά στοιχεία για την αποπληρωμή των πιστωτών της. Με τις υποχρεώσεις της να ξεπερνούν τα $300 δισ. η εταιρεία έχει ήδη χάσει τρεις γύρους πληρωμών σε τόκους σε διεθνή ομόλογα.

Η Yuexiu ήταν κοντά στο να σφραγίσει την συμφωνία τον Αύγουστο για την απόκτηση του κτιρίου των 26 ορόφων της China Evergrande στο Χονγκ Κονγκ, αναφέρουν οι πηγές.

Η συμφωνία ωστόσο φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει καθώς το Δ.Σ. της Yuexiu ήταν αντίθετο στην εξαγορά λόγω των ανησυχιών για επιπλοκές από τα προβλήματα χρέους που γνωρίζει η Evergrande.

Η Evergrande, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν ο κορυφαίος όμιλος ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα, προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να συγκεντρώσει κεφάλαια πουλώντας περιουσιακά στοιχεία – από ακίνητα μέχρι μερίδια σε θυγατρικές – τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στην ηπειρωτική Κίνα.