Επ’ αόριστον αναβλήθηκε η συμπληρωματική απολογία της Εύας Καϊλή, για ενδεχόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Σύμφωνα με το Star, η ομάδα των διαδικτυακών ακτιβιστών με το όνομα Digital Courage, που σημαίνει «Ψηφιακό Κουράγιο»,  επιμένει ότι η πρώην αντιπρόεδρος που πρόσφατα πρότεινε νόμο για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών συνδιαλλαγών (chat) πρέπει να ελεγχθεί για το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια ύποπτη συνεργασία της με τεχνολογικές εταιρείες.

Εύα Καϊλή: Στο μικροσκόπιο οι επαφές της με τον ηθοποιό Άστον Κούτσερ

Δεν είναι όμως μόνο αυτή της η κίνηση που προκαλεί ενδιαφέρον.

Στις 16 Νοεμβρίου, πριν ξεσπάσει το QatarGate η Εύα Καϊλή είχε διοργανώσει εκδήλωση, στην οποία εξήρε τη συμβολή της εταιρείας τεχνολογίας «Thorn» του ηθοποιού Άστον Κούτσερ στην αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας.

Συνάδελφοί της, ευρωβουλευτές, σύμφωνα με το Star, λένε τώρα ότι η Εύα Καϊλή πέρασε τη διαχωριστική γραμμή και καταχράστηκε το αξίωμά της, διαφημίζοντας αμφίβολες τεχνολογίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του βίντεο το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού με  την ευρωβουλευτή να «εξυμνεί» το έργο της εταιρείας του star του Χόλιγουντ.

Εύα Καϊλή: Στις 19 Ιανουαρίου κρίνεται η αποφυλάκισή της

H αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα κριθεί στις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Η Εύα Καϊλή δεν βρέθηκε ενώπιον των ανακριτικών Αρχών του Βελγίου, χθες Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε τις εξελίξεις, μιλώντας στον ANT1.

«Στις 19 Ιανουαρίου θα βρεθούμε πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να δούμε εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή. Ο ανακριτής είπε την προηγούμενη φορά ότι δεν είχε στοιχεία για να στηρίξει την κατηγορία της δωροδοκίας σε βάρος της κυρίας Καϊλή ούτε βρήκε άλλα στοιχεία από την παρακολούθησή της επί έναν χρόνο. Εξέφρασα την απορία μου στην Πρόεδρο του δικαστηρίου για την απόφαση περί προφυλάκισης της κυρίας Καϊλή και ο κ. Κλες, ο ανακριτής, απάντησε ότι “δεν τα έχω τώρα, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται και μπορεί να τα έχω αργότερα και γι’ αυτό την κρατώ προφυλακισμένη”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Διαβάστε ακόμη: