Ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, έδωσε συνέντευξη μετά τις αποφυλακίσεις των Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλα.

Η μόνη κατηγορούμενη που εξακολουθεί να παραμένει  στη φυλακή, τέσσερις μήνες μετά την αποκάλυψη του QatarGate, είναι η Εύα Καϊλή. Ο Βέλγος δικηγόρος της, μιλώντας στο Euronews, επιμένει στην αθωότητά της και λέει ότι μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, θα ζητήσουν την αποφυλάκισή της χωρίς περιορισμούς.

«Η Εύα Καϊλή έχει ανακριθεί εδώ και δύο εβδομάδες για παραπάνω από 15 ώρες. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και σε όλες τις κατηγορίες των ανακριτών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σβεν Μαρί.

Εύα Καϊλή: Η μόνη κατηγορούμενη για το QatarGate που παραμένει  στη φυλακή

Ο δικηγόρος της επανέλαβε πως η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή γιατί αποτελεί τρόπαιο για τη βελγική δικαιοσύνη. «Περιπτώσεις όπως της κ. Καϊλή θεωρούνται τρόπαιο ή σύμβολο, όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου όπου ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το Κύπελλο».

«Μου κάνει εντύπωση που ένας δολοφόνος που σκοτώνει κάποιον με έξι σφαίρες στο κεφάλι, αποφυλακίζεται ύστερα από τέσσερις μήνες ενώ η κ. Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες, δεν έχει αποφυλακιστεί» τονίζει, επισημαίνοντας πως «η κ. Καϊλή δεν πρόκειται να δραπετεύσει στην Ελλάδα και να μην επιστρέψει.

Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου υπάρχει συμφωνία έκδοσης. Η κ. Καϊλή δεν ξέρει πώς να εξαφανίσει τα λεγόμενα στοιχεία. Η κ. Καϊλή δεν ξέρει πώς να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μπορεί να την έχουν κατηγορήσει, για παράδειγμα με τον κ. Παντσέρι.

Η κ. Καϊλή, σε αυτό το σημείο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οπότε δεν ξέρει πώς να ξαναρχίσει, δεν ξέρει αν υπάρχουν εγκλήματα ή αδικήματα που έχει διαπράξει, δεν ξέρει πώς να ξεκινήσει από την αρχή. Έτσι, σήμερα, θα ήταν απόλυτη θλίψη αν παραμείνει στη φυλακή».

Εύα Καϊλή: Το στοιχείο που κάνει τους δικηγόρους της να αναθαρρήσουν

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο φερόμενος ως επικεφαλής της οργάνωσης φέρεται ο πρώην Ευρωβουλευτής, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ανέφερε τους ανακριτές ότι ο Ταραμπέλα είχε δεχθεί δωροδοκίες 140.000 ευρώ από τον ίδιο, ως αντάλλαγμα για να επηρεάσει το κοινοβουλευτικό έργο που σχετίζεται με το Κατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει συνάψει συμφωνία με τις βελγικές αρχές και παραδέχτηκε την ενοχή του, τέθηκε επίσης υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Μόνο που ο Μάρκ Ταραμπέλα δεν έχει παραδεχτεί καμία ενοχή, στοιχείο που έχει κάνει να αναθαρρήσουν και τους δικηγόρους της κ. Καϊλή, η οποία τηρεί την ίδια στάση, αρνούμενη κάθε κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα