Ο Ολλανδός Klein, ο οποίος ήταν ένα από τα φαβορί για να κερδίσει τον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αποβλήθηκε στο Μάλμε μετά από κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η υπόθεση έπεσε στο κενό λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αλλά παρά τις φήμες που έλεγαν ότι θα επέστρεφε, ο Klein αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ολλανδική συμμετοχή του 2025.

Η Ολλανδία θα συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Βασιλεία της Ελβετίας, αλλά ο τραγουδιστής και φαβορί του 2024 Joost Klein, ο οποίος αποβλήθηκε από τον φετινό διαγωνισμό μετά από διαπληκτισμό στα παρασκήνια, αρνήθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα του.

Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας AVROTROS ανακοίνωσε ότι είναι ικανοποιημένος με τους νέους κανόνες που συμφωνήθηκαν από τη διοργανώτρια εταιρεία, την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), οι οποίοι απαιτήθηκαν μετά την αποβολή του Κλάιν – την οποία η AVROTROS χαρακτήρισε «πολύ βαριά και δυσανάλογη» – από τη φετινή διοργάνωση στη Σουηδία.

«Μετά από μήνες συζητήσεων και διαβουλεύσεων, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας έλαβε επαρκείς εγγυήσεις από την EBU ότι θα εφαρμοστούν διαρθρωτικές αλλαγές στο μουσικό φεστιβάλ», ανέφερε η AVROTROS σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Εuronews.

Τι συνέβη στο Μάλμε

Η έκδοση του 2025 στη Βασιλεία θα έχει «σημαντικά μειωμένη» κινηματογράφηση στα παρασκήνια, έναν υπεύθυνο ασφαλείας και έναν ασφαλή χώρο για τους καλλιτέχνες.

Φέτος, μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής κατηγόρησε τον Klein ότι απείλησε κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στο Μάλμε. Το θέμα παραδόθηκε στη σουηδική εισαγγελική αρχή, η οποία τελικά αρνήθηκε να ασκήσει δίωξη.

Μετά την είδηση ότι η έρευνα είχε σταματήσει λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, ο Κlein πόσταρε στο Instagram ότι «δεν υπάρχει υπόθεση εναντίον μου, επειδή δεν υπήρξε ποτέ υπόθεση».

Δεν θέλει να συμμετάσχει ο Klein

Ο ίδιος συνέχισε: «Ο Κλάιν δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση: «Θα πρέπει όλοι να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, θα πρέπει όλοι να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και θα πρέπει ΟΛΟΙ να ενωθούμε. Οι εταιρείες θέλουν απλώς να προστατεύσουν τα χρήματά τους και προσπάθησαν να με χρησιμοποιήσουν ως ασπίδα. Ένα χωριό ενάντια στην πόλη…Μαντέψτε τι; Η ΑΓΆΠΗ ΠΆΝΤΑ ΚΕΡΔΊΖΕΙ. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΊΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ!!!!! ΑΚΌΜΑ ΚΙ ΑΝ ΈΧΑΣΑ ΚΆΘΕ ΕΛΠΊΔΑ».

Ολοκλήρωσε με: «WE BACK NOW BABY!!! ALBUM MODE!!!!!!!»

Πρόσθεσε επίσης τη φράση «Eurovision 2025» στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που οδήγησε σε εικασίες ότι θα μπορούσε να επιχειρήσει να συμμετάσχει στην 69η διοργάνωση του επόμενου έτους.

Αυτό δεν φαίνεται να ισχύει πλέον.

«Η ομάδα μου και εγώ είχαμε τα πάντα έτοιμα, αλλά απλά δεν αισθάνομαι καλά», ανέφερε σε δήλωσή του. «Πρέπει να δώσω στον εαυτό μου περισσότερο χρόνο για να αναρρώσω».

Οι AVROTROS αναζητούν τώρα νέο Ολλανδό εκπρόσωπο και οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες έχουν προθεσμία μέχρι τις 22 Νοεμβρίου για να υποβάλουν αίτηση.

Διαβάστε ακόμη: