Ο υπουργός Καρμέλο Αμπέλα, διέταξε έρευνα για τα έξοδα συμμετοχής της Destiny με το τραγούδι «Je Me Casse», στη Eurovision 2021, για το ενδεχόμενο μέρος του προϋπολογισμού για το 10ήμερο event να χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επηρεαστούν οι στοιχηματικές αποδόσεις.

Πηγές αναφέρουν ότι η Μάλτα δαπάνησε 650.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 350.000 ευρώ προήλθαν από την τουριστική αρχή της χώρας και τα υπόλοιπα 300.000 από την δημόσια τηλεόραση.


Σύμφωνα με τους Times of Malta, η τουριστική αρχή της Μάλτας φέρεται να ξόδεψε τα χρήματα για την προώθηση της συμμετοχής της Μάλτας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης στα social media από influencers, ενώ ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας προκειμένου να ανέβει η θέση της χώρας στα στοιχήματα.

O Ludwig Galea, που εκπροσώπησε την Μάλτα στη Eurovision 2004, κατήγγειλε την δημόσια τηλεόραση για σπατάλη χρημάτων. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι ξοδεύτηκαν ποσά προκειμένου να αναδειχθεί ψευδώς όπως τελικά αποδείχτηκε η Μάλτα σε φαβορί για την νίκη.

Βέβαια τόνισε πως η Destiny, δεν γνώριζε τίποτα για το σχέδιο αυτό, ενώ την εκθείασε για την προσπάθεια και την εμφάνισή της στον φετινό τελικό.

Οι στοιχηματικές αποδόσεις ήθελαν την Destiny να φτάνει στην φετινή Eurovision ως το απόλυτο φαβορί, με το τραγούδι της να εμφανίζεται μέσα στην πρώτη τριάδα και να διεκδικεί ακόμη και την πρώτη θέση.

Τα αποτελέσματα ωστόσο διέψευσαν πανηγυρικά τους bookers, με το «Je Me Casse» να λαμβάνει την έβδομη θέση, λαμβάνοντας ψήφους κυρίως από τις επιτροπές και όχι από το κοινό.